PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/novo/_img_1509.jpg

OBJAVLJENO

  • 26.04.2015.

AUTOR

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 1836 puta

PODIJELI

Župa sv. Mihajla: Na prvu godišnjicu predstavljena arhivska građa o SHKM-u

Na prvu godišnjicu Susreta hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku, u nedjelju 26. travnja u Župi sv. Mihajla u Dubrovniku predstavljena je arhivska građa o SHKM-u u župi uvezana u knjigu.

U prinosu darova na večernjoj misi za mlade knjigu je prinio vjeroučitelj Danijel Holeš koji je uredio navedenu građu. Župnik don Željko Kovačević je kazao da se u knjizi nalaze svi dokumenti, plakati, dopisi iz Biskupijskog ordinarijata, kao i dopisi i ostali dokumenti koje je Župa sv. Mihajla uputila Ordinarijatu, ali i popisi volontera ove župe, obitelji koje su primile mlade, te sav popratni materijal o Susretu.

Riječ je o jedinstvenom arhivskom materijalu od 300-tinjak stranica koji će doprinijeti da Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku ostane dostupan i idućim generacijama vjernika Župe sv.Mihajla. Uvezana su dva primjerka koja su vjernici na oltaru sv. Ivana Pavla II. mogli pogledati nakon euharistijskih slavlja, te se i na taj način prisjetiti ovog značajnog događaja ne samo za mlade, nego i sve vjernike.

 

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!