PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/novo/__mg_8227.jpg

OBJAVLJENO

  • 26.04.2015.

AUTOR

  • Ivana Papac

PREGLEDANO

  • 2201 puta

PODIJELI

Završni vikend temeljne formacije animatora treće generacije

Peti vikend temeljne formacije treće generacija animatora Dubrovačke biskupije održan je od petka 24. travnja do nedjelje 26. travnja. Riječ je o posljednjem vikendu kojim su animatori ove generacije, njih čak 36, završili svoju temeljnu formaciju. Formaciju su vodili  animatori instruktori Dubrovačke biskupije, a pomagali su im animatori koji su završili Opću specijalizaciju animatora.

Ovaj vikend bio je različit od prethodna četiri. Tema susreta je bila duhovna dimenzija animatora. Animatori su kroz radionice, klanjanje, pokorničko bogoslužje i misu upoznavali Isusa, svoj odnos s Bogom, te tražili odgovore na pitanja koliko i kako su slični Isusu i što im Isus znači.

Na završetku programa animatori su imali „Ogledalo“ gdje su jedni drugima pisali  poruke i crteže kao uspomenu na susrete.

U nedjelju su animatori išli na izlet na Mljet.  U Babinom polju su slavili misu i družili se s mještanima. Nakon mise otišli su na Otok sv. Marije gdje su ručali, a nakon toga imali su slobodno vrijeme koje su iskoristili za kupanje, druženje i odmaranje.

Novi animatori dolaze iz sljedećih župa Dubrovačke biskupije: Župa sv. Petra – Boninovo, Župa sv. Nikole – Čilipi, Župa Presvetog Trojstva – Gruda, Župa sv. Mihajla – Lapad, Župa sv. Roka – Lumbarda, Župa Pomoćnice kršćana – Orebić, Župa sv. Jurja – Osojnik, Župa sv. Srđa i Baha – Pridvorje, Župa sv. Nikole – Račišće, Župa sv. Andrije – Pile, Župa sv. Ilara – Mlini, Župa sv. Križa – Gruž, Župa sv. Marije Magdalene – Mandaljena, Župa sv. Obitelji – Nova Mokošica, Župa sv. Vlaha – Ston i Župa Velike Gospe - katedrala.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!