PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2015/86aa16e8b07ae255a1755122077cf246_xl.jpg

OBJAVLJENO

  • 11.05.2015.

AUTOR

  • A.T.

PREGLEDANO

  • 2540 puta

PODIJELI

Dva prva i jedno drugo mjesto UD "Paola di Rosa" na državnoj domijadi

Djevojake iz Učeničkog doma „Paola di Rosa“ kojeg vode Službenice Milosrđa u Dubrovniku, osvojile su dva prva mjesta na 40. državnoj domijadi održanoj od 8. do 10. svibnja u turističkom naselju „Baško polje“ u Baškoj Vodi.

Prvo mjesto osvojili su u kategoriji glazbenog izričaja pjesmom „Bailando“, koju je obradila i s djevojkama pripremila Paola Dražić Zekić. U kategoriji slikarstva prvo mjesto su osvojili slikom „Nadomak kući“, koju je grupa djevojaka naslikala uz mentorstvo prof. Ivane Jovanović Trostmann.

Recitacija „Biti mi daj“ Bonaventure Dude u izvođenju Marije Kiriđije osvojila je 2. mjesto.

Posebno oduševljenje izazvao je film „Again“, koji su učenice snimile i montirale uz mentorstvo s. Ružice Dodig. Kategorija filmskih zapisa nije ocjenjivana, ali su prisutni svoje oduševljenje izrazili izjavom kako je ljestvica kvalitete snimanja i montiranja ovim filmom postavljena jako visoko.

Inače, na natjecanju plasiranih domova iz cijele Hrvatske sudjelovala su 402 učenika i 67 mentora, a natjecalo se u području sporta i kulturnog stvaralaštva.

U sastavu prosudbene komisije za kulturu bili su Žaka Valente, koreograf, Ane Dražul, prof. mentor i Damira Šegote, prof., kipar i scenograf.

 

Podsjetimo, na regionalnom natjecanju učenice UD „Paola di Rosa“ bile su osvojile čak pet prvih nagrada te su se tako plasirali na državno natjecanje u kategoriji glazbenog izraza, filma, slikarstva, recitacije i šaha.

 

Državna domijada je središnja manifestacija postignuća rada učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika učeničkih domova Republike Hrvatske, a na njoj sudjeluju učenici i odgajatelji koji su ostvarili najzapaženije rezultate na pet regionalnih natjecanja, u pravilu je riječ o osvojenim prvim mjestima.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!