PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2015/_image-6c209ae6c4c5c000a2126bce2c66b6b171f5268c49694e9dd9eb84c4a4a0bef0-v.jpg

OBJAVLJENO

  • 15.05.2015.

AUTOR

  • Andrea Grgurević

PREGLEDANO

  • 1866 puta

PODIJELI

Kreativci u akciji uz pomoć iz Zagreba

U Biskupijskom sjemeništu u Dubrovniku u petak 15. svibnja održane su kreativne radionice, ali ovoga puta pod vodstvom kreativne instruktorice Tee Jurķović, koja je stigla iz Zagreba kako bi dubrovačke kreativce naučila nešto novo. Izrađivali su se ormarići i ukrasne vješalice za ključeve pri čemu su se koristile tehnike decoupage i rad s uljanim bojama. Instruktorica Tea također je održala i besplatne prezentacije na kojima je pokazala kako napraviti čuda s keramikom, kako ukrasiti staklene boce, koje sve tehnike primjenjivati i na samom kraju rad na drvu.

Svi oni koji su bili zainteresirani i koji prate kreativce imali su priliku istog dana u večernjim satima u Luži vidjeti izložbu svih radova. Izložba i radionice su organizirane povodom Festivala mladih "365 Grad" koje organizira Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije. Izložbu su posjetili i dubrovački biskup mons Mate Uzinić i generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. dr. Petar Palić, te su oni, kao i ostali posjetitelji bili oduševljeni onime što su vidjeli.

Podsjetimo, kreativci su s radom započeli prije tri godine u prostorijama Samostana sv.Klare kada ih je bilo tek desetak. Krenuli su od najjednostavnijih radova i izrađivali poklone koji su se dijelili na misama "Da se ljubav dogodi". Voditeljica radionica Jelka Prkačin prepoznala je želju i volju u mladima koji su se okupljali s njom, te od staroga izrađivali novo, pa su krenuli i na izradu nekih ozbiljnijih radova. Broj im se svake godine povećava, a ako im se i vi želite priključiti dođite subotom u 16 sati u Biskupijsko sjemenište i vidite što to krije njihova radionica.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!