PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/11/img_2650a.jpg

OBJAVLJENO

  • 17.05.2015.

AUTOR

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 1982 puta

PODIJELI

Festival mladih nastavljen gospelom i rockom

Mladi su u nedjelju 17. svibnja uživali na koncertu „Stars & Pines - zvijezde među borovima“ u ljetnom kinu Slavica u Dubrovniku, na kojem su nastupila dva poznata i zvučna imena, jedno sa scene duhovne glazbe, drugo s rock scene. Riječ je o VIS-u Mihovil iz Splita, te Peru Galiću i Vladi Soljačiću iz Opće opasnosti.

Na početku koncerta u ime organizatora, Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, sve mlade je pozdravila pročelnica Ana Marčinko, koja je zaželjela dobrodošlicu posjetiteljima i glazbenicima, te podsjetila na nastup VIS-a Mihovil na prošlogodišnjem Susretu hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku.

Pero Galić iz Opće opasnosti je izrazio radost da i oni mogu „na svoj rokerski način doprinijeti ovom Festivalu mladih“, a svoju zahvalnost za sudjelovanje u programu izrazio je i Mate Pocrnjić u ime VIS-a Mihovil.

 

VIS Mihovil, koji njeguje gospel glazbu, je osnovan u travnju 2006. godine kao liturgijska pratnja u župi Kamen u Split. Sastav broji tridesetak članova, te animiraju misu za mlade u župi. Sastav zapaženo sudjeluje na brojnim festivalima duhovne glazbe kao što su: Uskrs fest, Hosanafest, Marija fest, Papafest i Krapinafest.

Band Opću Opasnost osnovali su dvojica mladih županjaca, Slaven Živanović - Žiža i Pero Galić 1992. godine. Godine 1993. snimili su i objavili svoj prvi studijski materijal koji je naslovljen jednostavno „Opća Opasnost“. U jesen iste godine ulaze u studio, pod produkcijom Marijana Brkića iz Parnog Valjka snimaju, a 1994. god. konačno i objavljuju svoj prvi službeni album, „Treba mi nešto jače od sna“. Pjesme "Opća Opasnost", "Jednom kad noć", “Nebeski znak”  i "Treba mi nešto jače od sna" probijaju se na visoka mjesta tadašnjih top ljestvica.

Osvojili su 2013. god. diskografsku nagrada Porin u kategoriji hit godine za pjesmu "Tvoje ime čuvam". Opća opasnost i dalje osvaja srca publike, te je jedan od popularnijih hrvatskih rock bandova.  

 

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!