PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2015/_unidu_radio_2305.jpg

OBJAVLJENO

  • 24.05.2015.

AUTOR

  • Klara Špančić (tekst) i s. Ružica Dodig & Marija Papac (foto)

PREGLEDANO

  • 3835 puta

PODIJELI

Škola medija: Novinari o medijima

„Mediji iz prve ruke“ naziv je studentskog projekta na koji se odazvalo 26 učenika srednje ekonomske i turističke škole te djevojaka iz UD „Paola di Rosa“ koji je održan na Sveučilišnom kampusu od 22. do 24. svibnja.  Polaznici škole upoznati su  s pojmom medija, njihovom ulogom i svrhom u društvu, Zakonom o medijima i pravom na pristup informacijama, etici i etičkim prijeporima u medijima danas te ispravnom pisanju vijesti i izvještaja.

Glavni tajnik Sveučilišta u Dubrovniku Dalibor Ivušić, dipl. iur., glavna urednica Dubrovačkog dnevnika Lucija Komaić, mag. medior. publ., te Klara Špančić i Domagoj Trojanović, autori projekta i studenti Odjela za komunikologiju održali su uvodna predavanja u petak. Teorijsko predavanje o pisanju vijesti za svaku vrstu medija održao je Nikša Miletić, mag. medior. publ., novinar DuLista, a Marija Njavro, mag. rel. publ., zamjenica glavnog urednika Portala Oko održala je predavanje o fotonovinarstvu. U nastavku dana posjetili su multimedijski centar HRT-a Dubrovnik  gdje ih je voditeljica Centra Sandra Lacković pobliže upoznala s radom na televiziji, a na UNIDU radiju sudjelovali su u javljanju uživo i realizaciji programa,  voditelji su bili studenti Marijana Matulović i Mislav Ćimić. U nedjelju su pročelnik Odjela za komunikologiju doc. dr. sc. Đorđe Obradović i Francesca Vlašić, mag. medior. publ., održali predavanje o pisanju izvještaja, a Goran Cvjetinović, mag. medior. publ.,  na radionicama praktično je testirao naučena znanja polaznika.

Uz Špančić i Trojanović, projekt je napisala i Paula Ivančić, odobrio Studentski zbor te je bio besplatan za sve polaznike. „Mediji iz prve ruke“ je realiziran u suradnji s udrugom Studentski katolički centar Dubrovnik gdje su logističku podršku pružile koordinatorica projekta Romana Čomić i Martina Barkiđija, predsjednica Udruge.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!