PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2015/_dsc_1156.jpg

OBJAVLJENO

  • 23.05.2015.

AUTOR

PREGLEDANO

  • 2412 puta

PODIJELI

Okruglim stolom završen Festival mladih „365 Grad“

Okrugli stol „Grad živi 365 dana“, kojim je završen Festival mladih „365 Grad“ održan je u subotu 23. svibnja na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku. Na okruglom stolu su sudjelovali predstavnici udruga civilnog društva, javnih ustanova, te gradskih vlasti.

Predstavljeno je djelovanje Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, te njegova struktura, kao i projekti i aktivnosti. Također, predstavljeno je i što Grad Dubrovnik čini na području rada s mladima. Različite udruge civilnog društva su također predstavile svoje djelovanje i svoje projekte. 

Raspravljalo se o doprinosu udruga, ali i o poteškoćama s kojima se udruge u svom djelovanju susreću. Istaknuta je važnost da sve udruge, pa tako i udruge mladih i onih koji se bave mladima, međusobno još više surađuju, kako ne bi dolazilo do preklapanja, napose s događajima i projektima koji bi se odvijali u isto vrijeme. Naglašeno je da je međusobna suradnja potrebna bez obzira na različitosti pristupa ili svjetonazora, jer svima je cilj boljitak mladih u Dubrovniku. Više puta je naglašeno da ima projekata za mlade do 18 godina, no da se osjeća velik nedostatak aktivnosti za mlade od 18. do 30. godine, te da je potrebno na tome raditi. Izneseno je više prijedloga kako poboljšati djelovanje i međusobnu koordinaciju, a između ostalih prijedloga iznesena je i ideja osnivanje krovne organizacije koja bi se bavila mladima. Naglašeno je da ovaj okrugli stol nije početak, već samo nastavak djelovanja, te je dogovoreno da će se sa suradnjom i dalje nastaviti.  

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!