PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2015/img_3048a.jpg

OBJAVLJENO

  • 27.05.2015.

AUTOR

  • Romana Čomić

PREGLEDANO

  • 2887 puta

PODIJELI

Za «Da draga» tražila se karta više

Tomislav Tomičić je redatelj. Na daskama koje život znače ženu glumi Krešimir Puljiz (19), muža Ivan Perić (23), a komedija u izvedbi njih trojice zove se  "Da draga" te su ju odigrali u ljetnom Kinu Jadran u srijedu, 27. svibnja ispred 400 ljudi. Daske koje život znače po treći put su postale dom toj obitelji, te se opet tražila karta više. Ulaz je bio besplatan jer "tri mušketira" komedije uz prijatelje kao tehničku podršku rade volonterski i uživaju.Predstava je održana u sklopu Festivala mladih «365 Grad» koji se odvija u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije.

Predstava na duhovit i stilom ljudima blizak i svakidašnji način komunikacije, progovara o odnosu između muškarca i žene, koji su došli u Europsku uniju, Hrvatsku, iz Bosne i Hercegovine u potrazi za boljim životom te muž radi 12 sati fizički posao, a zahtjevna supruga drži sve konce u svojim rukama kao domaćica. Klasične «borbe» tko je u pravu, tko «donosi kruh» na stol, a tko brine o djetetu ispričane su na uvježban, a opet improviziran način. Koliko su glumci opušteni i uživljeni u uloge te vješti u improvizaciji potvrdili su i u utorak 19. svibnja kada su kišu koja je pomalo padala pretvorili u krov koji propušta, neplanirani «ulet» mačke u buku šeprtljavog muža te izmamili još više smijeha i aplauza publike, a 27. svibnja snažan vjetar skoro je otpuhao kuću, a žena Mima (Krešimir) njorgala je mužu na kvalitetu kuće u EU.

«Da draga» predstava je nastala u sklopu Zabavne sekcije Studentskog katoličkog centra Dubrovnik, čiji voditelj je i sam redatelj predstave Tomičić koji je na kraju zahvalio svima na potpori, podršci i trudu.

Pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Ana Marčinko zahvalila svima na sudjelovanju, organizaciji i posjeti Festivalu i svim njegovim aktivnostima, koncertima, izložbi, radionicama te predstavi koji predstavljaju rad i trud mladih Dubrovnika kroz 356 dana.

Video prilog je snimio HRT u utorak 19. svibnja, te ga možete pogledati OVDJE.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!