PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/shkm_post_slike/_img_3608.jpg

OBJAVLJENO

  • 30.05.2015.

AUTOR

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 2126 puta

PODIJELI

Župa sv. Obitelji iz Nove Mokošice pobjednica KMNL-a!

Momčad Župe sv. Obitelji iz Nove Mokošice pobjednica je ovogodišnje Katoličke malonogometne lige Dubrovačke biskupije, čija završnica je odigrana u subotu 30. svibnja u Učeničkom domu Paola di Rosa u Dubrovniku. Drugo mjesto osvojila je Župa Presvetog Trojstva – Gruda, treće Župa sv. Petra – Boninovo, a četvrto Župa sv. Vlaha – Ston.

 

Na ovogodišnjoj nacionalnoj završnici koja će se održati u Bjelovarko-križevačkoj biskupiji, osim prvoplasirane ekipe Nove Mokošice, Dubrovačku biskupiju će predstavljati i ekipa s Boninova, kao prošlogodišnja pobjednica KMNL-a na nacionalnoj razini.

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić je na ovoj završnici objavio i veoma značajnu i radosnu vijest, a to je da će Dubrovačka biskupija 2016. godine biti domaćin nacionalne završnice KMNL-a, te je izrazio nadu da će se ovaj veliki događaj organizirati jednako uspješno kao prošlogodišnji Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku.

 

Župa sv. Obitelji je ovogodišnji pobjednik u više kategorija. Osim što su osvojili naslov prvaka, osvojili su i titulu za „fair play“, njihov vratar Đivo Zvone je proglašen najboljim vratarom, a Borna Tikvica najboljim igračem.

 

Na početku završnice izvučeni su polufinalni parovi, te je u prvom polufinalu Župa Presvetog Trojstva pobijedila Župu sv. Petra rezultatom 5:3, a u drugom Župa sv. Obitelji Župa sv. Vlaha rezultatom 5:1.

U utakmici za treće mjesto Župa sv. Petra je bila bolja od Župe sv. Vlaha pobijedivši rezultatom 6:3. U neizvjesnoj finalnoj utakmici Župa sv. Obitelji pobijedila je Župu Presvetog Trojstva rezultatom 4:2.

Voditelji momčadi i vodstvo KMNL-a odigrali su revijalnu utakmicu.

 

Prije samog natjecanja sudionici su slavili misu koju je predvodio biskup Uzinić, tijekom koje je kazao da je uvjeren u „fair play“ tj. „poštenu igru“ na terenu, ali ih je pozvao i da tu „poštenu igru“ prenesu i u svoj svakodnevni život. Temeljeći propovijed na evanđeoskom tekstu, kazao je igračima da su pozvani na pravi način iskoristiti darove koje im je Bog dao. Podsjetio je da je u Katekizmu za mlade cijeli život uspoređen s utakmicom, a ta utakmica treba biti odigrana na način da se postigne cilj koji je u ovom životu ostvarenje Božje volje, a u konačnici je usmjeren na vječnost. Istaknuo je dar vjere koji im je darovan, naglasivši da taj dar mora biti vidljiv ne samo dok igraju u KMNL-u, nego i kad igraju u svojim momčadima i drugdje gdje treniraju i igraju, te da vjera mora biti vidljiva u njihovim riječima i njihovom ponašanju, jasno kazavši da nije dovoljno zvati se katolikom, pa tako niti samo sudjelovati u Katoličkoj malonogometnoj ligi, već je „potreban stil života koji se s tim povezan“.

Voditelj KMNL-a Dubrovačke biskupije Krešimir Marković je prenio riječi jednog nogometnog suca koji je kazao da bi i ostali igrači trebalo doći pogledati KMNL i vidjeti kako se može igrati bez ružnih riječi i psovki.

 

Pobjedničku momčad iz Nove Mokošice, čiji je voditelj Mateo Vodopić, čine sljedeći igrači: Đivo Zvone, Maro Đuraš, Borna Tikvica, Luka Papac, Ivan Kristić i Antonio Noković.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!