PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/shkm_post_slike/_img_1275.jpg

OBJAVLJENO

  • 11.06.2015.

AUTOR

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 2201 puta

PODIJELI

Dvije ekipe iz Dubrovačke biskupije na nacionalnoj završnici KMNL-a u Vrbovcu

Nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige (KMNL), započela je u četvrtak 11. lipnja u Vrbovcu u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji, te će trajati do nedjelje 14. lipnja, a na njoj sudjeluju i dvije ekipe iz Dubrovačke biskupije. Župa sv. Petra s Boninova je pravo sudjelovanja stekla kao pobjednica prošlogodišnjeg nacionalnog KMNL-a, dok je Župa sv. Obitelji iz Nove Mokošice ovogodišnja pobjednica KMNL-a Dubrovačke biskupije.

 

Jučer, tj. prvog dana, nakon dolaska sudionika, slavljena je misa u katedrali koju je predvodio bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak. U propovijedi biskup Huzjak je kazao mladima da se okrenu oko sebe, da pogledaju u svoje obitelji, među svoje prijatelje i znance, te se upitaju ima li možda tu i nemira, naglasivši da mnogi imaju puno, a nemaju mira. Potaknuo ih je da budu oni koji će svima njima donositi Božji mir. Naglasio je da je to njihova dužnost, njih kao jedne ekipe koja se okupila u crkvi, kazavši im da ih Gospodin šalje propovijedati evanđelje. Rekao im je da ne misle da je zadaća naviještanja evanđelja zadaća samo svećenika, već i njihova. 

Kazao je da kad se formira nogometna ekipa, ne traži se onoga tko „ima lijepu frizuru, tko je bogat, ne gleda se po vezi, je li sin gradonačelnika, poduzetnika, nego se gleda igra li dobro nogomet i hoće li se uklopiti u ekipu“. Kazao je da je tako i u životu važno samo da „budemo dobra ekipa, dobri vjernici, dobri navjestitelji evanđelja“, potaknuvši ih da se ne boje biti dobri „igrači“. Istaknuo je i specifičnost ove malonogometne lige, naglasivši njezin predznak „katolička“, te potaknuvši sudionike na zajedništvo.

 

Danas su odigrane utakmice, te su ekipe iz Dubrovačke biskupije ostvarile sljedeće rezultate:

 

Župa sv. Obitelji - Nova Mokošica – Župa bl. Alojzija Stepinca - Slavonski Brod 1:2

Župa sv. Petra - Boninovo - Župa Marije Pomoćnice kršćana - Banderovo 1:0

Župa sv. Obitelji - Nova Mokošica - Župa sv. Ilije - Stolac 2:9

Župa sv. Petra - Boninovo - Župa sv. Josipa - Ražine 2:3

 

Program se i utakmice se nastavljaju i kroz iduća dva dana.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!