PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2015/_11390312_1606913042904831_8559016302738652438_n.jpg

OBJAVLJENO

  • 14.06.2015.

AUTOR

PREGLEDANO

  • 2874 puta

PODIJELI

Ekipe iz Dubrovačke biskupije se vratile s nacionalne završnice KMNL-a

Nacionalna završnica KMNL-a, na kojoj su sudjelovale i dvije ekipe iz Dubrovačke biskupije, održala se u Vrbovcu u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji od četvrtka 11. lipnja do nedjelje 14. lipnja. Župa sv. Petra s Boninova je ispala u četvrtfinalu, a Župa sv. Obitelji iz Nove Mokošice nije prošla skupinu, no svrha i cilj su ostvareni:  sudjelovanje u malonogometnom nadmetanju odlikovanom poštivanjem kršćanskih vrednota u ponašanju, izražavanju i međuljudskim odnosima.

S igračima dviju ekipa iz Dubrovačke biskupije išli su svećenici tih župa: don Ivo Zečević i don Marijan Slukan, voditelj KMNL-a Dubrovačke biskupije Krešimir Marković, pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Ana Marčinko, te jedan od sudaca koji su sudili na biskupijskoj razini Mato Obšivač.  

U finalnoj utakmici momčad župe sv. Vida iz Vrbovca Bjelovarsko-križevačke biskupije rezultatom 2:0 nadvladala je drugoplasiranu ekipu župe sv. Ilija Stolac Mostarsko-duvanjske biskupije. Treće mjesto osvojila je momčad župe sv. Petra iz Zagreba nadvladavši ekipu župe sv. Ante Zadarske nadbiskupije rezultatom 5:0.

Najboljim igračem 12. nacionalne završnice KMNL-a proglašen je Josip Gegić iz domaće ekipe župe sv. Vida Bjelovarsko-križevačke biskupije, a najboljim vratarom Mate Jović iz ekipe župe sv. Petra iz Zagreba. Nagradu za najboljeg strijelca odnio je Josip Bošković iz župe sv. Ilija Stolac Mostarsko-duvanjske biskupije, postigavši ukupno 10 golova.

Ove godine u Nacionalnoj završnici sudjelovalo je 14 najboljih momčadi lige iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Domaćin nacionalne završnice KMNL-a iduće 2016. godine je Dubrovačka biskupija.

 

Short URL:



U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!