PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2015/_klasicna_maturanti__00_.jpg

OBJAVLJENO

  • 24.07.2015.

AUTOR

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 3519 puta

PODIJELI

Biskup Uzinić klasičarima maturantima podijelio svjedodžbe: Tijekom i nakon studija ne zaboravite Grad

Maturantima Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku svjedodžbe je u petak 24. srpnja podijelio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u nazočnosti ravnatelja, razrednice, profesora i roditelja.

Biskup Uzinić je kazao da mu je drago da može s maturantima podijeliti radost završetka jedne etape njihovog života i početka izgradnje druge etape u kojoj će nastaviti nadograđivati na onome što su izgradili tijekom vremena provedenog u ovoj školi. Potaknuo ih je da u vremenu koje je pred njima  nastave ulagati u sebe kako bi bili „kvalitetni i dobri ljudi, ali također i dobri kršćani koji će nakon što se osposobe za ono zvanje i zanimanje koje Gospodin ima s njima, na pravi način znati uložiti svoje sposobnosti za dobro ovog grada, ove domovine, ali i za dobro ove biskupije kojoj pripadaju“. Na kraju je za njihov uspjeh čestitao samim maturantima, ali i razrednici, profesorima, kao i roditeljima, te na njih zazvao Božji blagoslov, potaknuvši one koji na studij odlaze izvan Dubrovnika, da ne zaborave svoj Grad i da se nakon studija njemu vrate.

Ravnatelj mr. don Bernardo Pleše je uz ostale pozdravio i generalnog vikara mons. dr. Petra Palića i duhovnika škole don Marina Lučića, a maturante je podsjetio da kreću u „nešto novo“, ali da sa sobom ponesu znanja i iskustva koja su stekli u ovoj školi, a posebno da ne zaborave ono najvažnije što su naučili, a to je „biti čovjek“. Kazao da želi da se u tom duhu rastanu, ali da su bez obzira na taj rastanak u ovoj školi uvijek dobrodošli. Na kraju se osim maturantima zahvalio i njihovim roditeljima, izrazivši nadu da je škola opravdala njihova očekivanja.

Svojim učenicima na kraju se obratila i njihova razrednica prof. Mirjana Žeravica koja je, parafrazirajući biblijski tekst kazala maturantima da su „dobar boj bili, klasičnu završili, vjeru sačuvali“, poželjevši im da isto mogu kazat i nakon fakulteta. Kazala im je da im je brojne darove dao Gospodin, te da je ona zajedno s njima svjedočila da su ti darovi veliki, nadodavši: „Puno ste mi lijepih trenutaka u životu priuštili, s vama sam razvila poseban odnos, uvijek ćete biti u mojim mislima, mojim molitvama i moj srcu!“  Zaželjela im je da svoje darove pokažu do kraja, te da kroz te darove slave onoga koji im je te darove dao. Kazala je i da mirno čeka starost jer zna da će oni, kada dođu na red, dobro upravljati ovom državom i svim stvarima koje im budu povjerene, te im na kraju majčinski kazavši: „Uvijek ćete biti moja sunca!“. 

Nakon što je biskup svakom pojedinačno podijelio svjedodžbu i čestitao, svi su ostali u ugodnom druženju, radosni zbog prethodne četiri godine koje su proveli zajedno.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!