PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/rozatuzadru/mladi_rozat_01.jpg

OBJAVLJENO

  • 29.10.2015.

AUTOR

  • A.T.

PREGLEDANO

  • 2183 puta

PODIJELI

Zbor mladih iz Rožata na desetom susretu zborova u Zadru

Zbor mladih iz župe Velike Gospe u Rožatu sudjelovao je u subotu, 24. listopada na jubilarnom desetom Susretu zborova mladih Provincije sv. Jeronima u Zadru. VIS „Mir“ predstavio se s dvije pjesme: „Ne boj se jer ja sam te otkupio“ i „Zaštiti me, Majko“.

 

Uz mlade iz Dubrovnika na susretu zborova sudjelovali su zborovi mladih iz župe sv. Nikole Tavelića iz Rijeke, župe sv. Jakova iz Trogira, župe Srca Isusova iz Zadra i župe sv. Frane iz Zadra. Prije nastupa članovi zborova su sudjelovali na misi koju je predvodio provincijal fra Andrija Bilokapić i na kojoj je liturgijsko pjevanje predvodio zbor mladih iz samostana na Poljudu u Splitu. Mladi iz svih ovih župa također su predvodili molitvu krunice prije mise.

 

Na kraju su, u veseloj atmosferi i s pljeskom podrške, svim izvođačima podijeljene zahvalnice, a zahvalnicu je dobio i kapelan iz Rožata fra Drago Ljevar - za medijsku podršku kroz sve godine održavanja susreta.

 

Sudionici ovog susreta, koji u svojim župama animiraju misna slavlja, također su obišli znamenitosti Zadra, te se upoznali s poviješću samostana sv. Frane u kojem je održan susret zborova.

 

Susret zborova mladih započeo je 2006. godine na inicijativu tadašnjeg provincijala fra Josipa Sopte, a od tada su se susreti održavali u mjestima u kojima Provincija ima svoje samostane. Deseti jubilarni susret održan je tamo gdje je održan i prvi - u Zadru.

 

A.T.

 

Fotogaleriju i video snimke sa jubilarnog susreta možete naći na stranicama župe Rožat.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!