PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/misadljd/010c2763a0501d0995f70548c89184c5ff11b035cc7e120a4b4ef0db60e7b97b.jpg

OBJAVLJENO

  • 21.11.2015.

AUTOR

  • Emanuel Volarić i Ivana Papac

PREGLEDANO

  • 2925 puta

PODIJELI

Misa Mladih: Da se ljubav dogodi

U čevrtak, 19.11.2015., u Samostanu Male braće održana je misa za mlade na temu "Da se ljubav dogodi". Ovoga puta misu za mlade predvodio je don Marinko Šljivić koji je u propovijedi s mladima razmišljao što je to ljubav i kako ju nesebično davati.

U povijesti je bilo mnogo ljudi što su žudjeli za Bogom i htjeli mu se približiti, htjeli ga dosegnut, netko postom,pokorom, netko danonoćnim umovanjem i razmišljanjem, netko hodočašćima, ali nitko do sad nije uspio dati pravu definiciju ljubavi.

Postoji nekoliko načina na koje bismo mogli razmišljati o ljubavi:

Što to nije ljubav?

Ljubav nije izrabljivanje, nasilje, uskraćivanje, nepravda. Ljubav nije blagostanje jer da jest onda bi Bog bio nazočniji u Njemačkoj nego u Africi, a ljubav nije ni radost i veselje jer onda bi Bog bio nazočniji u kafićima i barovima nego u bolnicama i sirotištima, ljubav nije slobodna jer Švedska je kažu najslobodnija zemlja, al više ljubavi ima u kampu u Nigeriji u kojem časne pomažu napuštenoj dijeci.

A što je onda ljubav?

Prva ključna stvar da bismo došli do ljubavi jest čovjek. Jer ljubav se ne može zamisliti bez čovjeka kao što se ni čovjek ne može zamisliti bez ljubavi. „Čovjek koji ne ljubi nije čovjek, kršćanin nije kršćanin bez ljubavi.“  U svijetu u kojem živimo vrijednosti su se izokrenule, sve one prave vrijednosti sad su na dnu, a zašto, zato što fali ljubavi. Jer ovaj svijet voli novac, voli predmete, zabavu, izlaske, ali malo ili nimalo ovaj svijet voli čovjeka. Ali čovjek traži ljubav u ljubavi svijeta, al tu ljubav ne može naći.

 

Zašto je danas mladim ljudima teško pronaći nekoga s kim će dijeliti svoj život?

Svijet u kojem mi danas živimo ne poznaje ljubav, kao da se umorio, kao da je na nekom izdisaju. Isus uči da je čovjek najvažniji, samo čovjek i uči nas kako ćemo graditi sebe u ljubavi.

Treba moliti, moliti za mlade da se upoznaju među sobom, da se pribiže jedni drugima. Zato što nam nedostaje ljubavi? Nedostaje nam jer smo najvažniji sebi, jer želimo mijenjati druge prema sebi, umjesto da ih prihvatimo onakvima kakvi jesu i pružimo im svoju ljubav.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!