PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/mise_mladih/mm11.12/12346789_1639814796281116_1837749903_n.jpg

OBJAVLJENO

  • 11.12.2015.

AUTOR

  • Lorena Grljević

PREGLEDANO

  • 2978 puta

PODIJELI

Misa Mladih: "Tko ima uši, neka čuje."

 

Dana 10.prosinca 2015. održana je još jedna misa za mlade pod geslom "Tko ima uši neka čuje". Misu je predvodio don Toma Lučić.

"Krenimo prema svjetlu" poručio je don Toma mladima. Prema istinskom svjetlu koje nam je došlo s istoka. Nije se Isus slučajno rodio u toj zemlji koju mi zovemo Svetom zemljom. To je zamlja u kojoj je u to vrijeme bilo najviše svijeta, različite nacije, vjere, staleža... U Isusovo doba, Palestina je bila ta zemlja preko koje su trgovci prolazili da bi došli do određenog mjesta i trgovali. Toliko je svijeta prolazilo Palestinom, razlog je što je u toj zemlji bilo dopušteno 10 različitih valuta. U toj Palestini događale su se velike stvari no narod većinom za to nije znao. No s druge strane vijest o Kristovom rođenju počela se naglo širiti na sve strane svijeta. Nažalost ta se vijest ipak u nekim zemljama svijeta i danas ne čuje dobro ili se ne čuje uopće. I to svjetlo koje je došlo s istoka je zamagljeno, tako da ljudi danas ne prepoznaju otkuda to istinsko svjetlo dolazi.

Zašto se treba slušati rođenje? Problem ovoga svijeta je da i čujemo i vidimo samo ono materijalno. Ne smijemo dopustiti da nam bitne stvari na jedno uho uđu a na drugo iziđu. Dok slušamo vijest evanđelja začepite jedno uho da to što nam uđe ne može izići na drugi uho, nego da ostane u nama. Neka nam se to spusti u srce.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!