PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/specka2016/1.dio/04beb3c1291c1badcb87d59a16a3aaffa779f5ff63273f6f61d400410e4f0265.jpg

OBJAVLJENO

  • 15.01.2016.

AUTOR

  • Lorena Grljević, Ivana Papac

PREGLEDANO

  • 1764 puta

PODIJELI

Prvi vikend treće "Opće specijalizacije animatora"

Prvi vikend opće specijalizacije animatora Dubrovačke biskupije započeo je u četvrtak 7.siječnja i trajao je do nedjelje 10.siječnja. Specijalizacija se održala u sjemeništu Dubrovačke biskupije. Sudjelovalo je 21 mladih koji su prošli temeljnu formaciju. Programe su vodili instruktori Dubrovačke biskupije, a pomagali su im specijalci.

Vikend je započeo misom koju je predvodio don Hrvoje Katušić, duhovni pratitelj mladih, a kao student komunikologije držao je i radionice na  specijalizaciji.. Nakon mise, povjerenica za mlade Dubrovačke biskupije Ana Marčinko uvela je sudionike u program i objasnila im koji su zapravo ciljevi specijalizacije. Uslijedile su radionice: ,,Rad po dobi'' i ,,Organizacija i planiranje'', gdje su mladi naučili prilagoditi se dobnim skupinama, te kako uspješno organizirati neki program. Radionice su također bile vezane za stilove vođenja, komunikaciju, javni govor, kreativnost, zabavni program, te razne igre.. Za dio radionica mladi su se opredijelili s obzirom žele li na svojim župama raditi s djecom ili s mladima. Prvog dana na zabavnom programu bila je igra ,,Oklada'' u kojoj su specijalci i instruktori zadali mladima 31 zadatak. Sudionici su svoj zadatak uspješno obavili, te su ih instruktori počastili palačinkama. Kroz ostale večeri mladi su se upoznali sa igrama koje su namjenjene za djecu, te su odigravši igru „Don Bosco priča“ naučili kako na zanimljiv način djeci i mladima prikazati život nekoga sveca.

Svaki dan su slavili svetu misu, te molili zajedničke jutarnje i večernje molitve koje su pripremali upravo sudionici. U subotu, 9.siječnja misu je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Mladi se još jednom zahvaljuju instruktorima i specijalcima i jedva čekaju završiti specijalizaciju i svoje znanje prenositi dalje.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!