PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/kmnl2016/izvlacenje/e12525d5f4416a265f8f530066cc05c0_xl.jpg

OBJAVLJENO

  • 26.02.2016.

AUTOR

  • Nikša Sentić

PREGLEDANO

  • 2282 puta

PODIJELI

Izvučeni parovi prvog kola KMNL-a dubrovačkih dekanata

Poznati su parovi prvog kola Katoličke malonogometne lige u Dubrovačkoj biskupiji. U četvrtak, 25. veljače, u dvorani Ivana Pavla II. 16 ekipa izvlačilo je kuglice i tako odabralo skupinu u kojoj će se boriti za pobjednika lige.

 

Ove godine prijavio se rekordan broj ekipa, njih 16 iz dvaju dubrovačkih dekanata.

 

Sudjeljuju ekipe: župa sv. Ilara (Mlini), župa sv. Ane (Brgat), župa Velike Gospe (Postranje), župa sv. Marije Magdalene 1 (Mandaljena), župa sv. Marije Magdalene 2 (Mandaljena), župa sv. Spasa (Mokošica), župa sv. Obitelji (Nova Mokošica), župa Velike Gospe 1 (Rožat), župa Velike Gospe 2 (Rožat), župa sv. Andrije, župa Velike Gospe (Katedrala), župa sv. Petra 1 (Boninovo), župa sv. Petra 2 (Boninovo), župa sv. Mihajla 1 (Lapad), župa sv. Mihajla 2 (Lapad) i župa sv. Križa (Gruž).

 

Izvlačenje kuglica nadgledalo je vodstvo KMNL-a: Krešo Marković, Andrija Martić, Krunoslav Batinić, Mateo Delić, Davor Glavinić i fr. Matijas Farkaš.

 

Posebna pravila: bez psovki i uvreda

 

Članovi povjerenstva zamolili su župnike da za voditelje ekipa odrede starije osobe koje razumiju psihologiju nogometa i koje mogu nogometašima pomoći u sportskom ponašanju na terenu.

 

Momčadi župa dvaju dubrovačkih dekanata podijeljene su u skupine A i B. Pobjednici skupina ići će izravno u finale, a drugo i treće plasirani razigravat će za ulazak u završnicu koja će se održati početkom svibnja. Tjedan nakon dekanatske završnice održat će se i biskupijsko finale na kojem će sudjelovati najbolje ekipe iz Dubrovačke biskupije.

 

Prve dvije momčadi sa biskupijske završnice ići će na nacionalnu završnicu KMNL-a koja će se održati u Dubrovniku od 27. do 29. svibnja.

 

Misa za nogometaše i voditelja

 

Prije izvlačenja parova nogometaši KMNL-a bili su na misi u crkvi Male braće. Misu je predvodio fr. Matijas Farkaš koji se u propovijedi dotaknuo evanđelja po Luki i priče o bogatašu i Lazaru, upozorivši na taj način mlade kako ne trebaju kroz život tražiti samo ono materijalno već više pažnje posvetiti duhovnom bogatstvu. „Korizmeno vrijeme obilježeno je osjećajem za druge, pogotovo za one koji su ovisni o nama. Bog nas poziva da ih primijetimo i da ne idemo kroz život parajući nosom oblake već da gledamo ljude oko sebe i da pođemo u susret potrebitima, bilo to lijepom riječju, osmijehom ili pruženom rukom. Milostinja je važan znak vremena korizme.“

 

Prve utakmice igrat će se od 9 sati u subotu, 27. veljače, na školskom igralištu OŠ Marina Držića. U slučaju loših vremenskih uvjeta natjecanje će biti prebačeno u dvoranu Učeničkog doma Paola Di Rosa.

 

Podsjetimo, 2014. godine na nacionalnoj završnici KMNL-a održanoj u Pazinu prvi put je jedna ekipa iz Dubrovačke biskupije osvojila prvo mjesto, a riječ je bila o ekipi župe sv. Petra-Boninovo.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!