PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/mise_mladih/mm10_3/221f5e397cd6bb80c463a0d7d3be1fe9324e350b50b29fac10646ecf81caadbd.jpg

OBJAVLJENO

  • 11.03.2016.

AUTOR

  • Marija Papac

PREGLEDANO

  • 2977 puta

PODIJELI

Misa Mladih: I ja nekome pripadam

U četvrtak 10. ožujka Misom za mlade počeo je ovomjesečni program CONNECTED pod temom „I ja nekome pripadam“. Misu je predvodio don Marinko Šljivić, a biskupijski zbor je misu uljepšao svojim pjevanjem.


Don Marinko je propovijedao o pripadnosti, govorio je o tome da nema čovjeka na svijetu koji ne zna što su to rastanci s dragim osobama. Nema nikoga ko nije iskusio koliko je bolno kada te život prisili na rastanak, bilo da se radi o kratkim rastancima ili o onim rastancima s osobom koju više nećemo vidjeti na ovome svijetu, rastanci su bolni. Život nikoga ne štedi rastanaka. Ti rastanci često znaju ostavit bolne ožiljke na „tkivu“ našeg života i teško ih je prihvaćati. Oni koji vole najbolje znaju kako je to voljet nekoga, a ne biti s tom osobom tj. nekoga ljubiti i morati se rastati od njega.

Nije lako osjetiti potrebu da nekome pripadaš i da tebi neko pripada, a biti spriječen ostvariti taj odnos. S druge strane onaj tko zna i tko je osjetio što je ljubav, onda zna da je najjača ljudska snaga ljubav. Za ljubav se kaže da je domišljata i nepobjediva i pronalazi izlaz tamo gdje se izlaz ne nadzire. Ljubav uspijeva tamo gdje um ne uspijeva pronaći rješenje.
To uspoređuje sa svetim pismom i pojašnjava nam kako se upravo Isus našao u toj situaciji, iako nas ljubi mora se rastati od nas osjeća svoju pripadnost Bogu. Na taj način nas Isus ljubi do kraja, do križa. „Isus je znao da je došao njegov trenutak da pređe k Ocu. Budući da ih je ljubio, ljubio je svoje, ljubio ih je do kraja.“
Poručio nam je da se moramo odreći svojega „ja“ da osjetili da pripadamo nekome. Ne smijemo se bojati ljubavi!

Short URL:



U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!