PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/mise_mladih/mm17_3/0b9704995d873b5f13ec92865a16b4ea3b36b96292a94bf3513a1b106255616b.jpg

OBJAVLJENO

  • 17.03.2016.

AUTOR

  • Marija Papac

PREGLEDANO

  • 1725 puta

PODIJELI

Misa Mladih: Moj savez s Bogom

Ovotjednu misu za mlade predvodio je studentski kapelan fra Matijas Farkaš, a tema je bila „Moj savez s Bogom“, a biskupijski zbor uljepšao je misu svojim pjevanjem.


Kršćansko shvaćanje odnosa s Bogom temelji se na savezu. Kada gledamo povijest ljudskog spasenja, od Adama i Eve, Abraham, Noa, Mojsije, biblijski pisci koji su sastavljali po nadahnuću Duha Svetoga, biblijska čitanja, sav su taj odnos s Bogom u povijesti spasenja temeljili na savezu Boga s nama ljudima.


U Starom zavjetu vidimo to ljudsko nastojanje vezivanja za Boga. Sklapaju savez s Bogom, ali ga neprestano i prekidaju. Bog ostaje uvijek vjeran svome savezu i to je potvrdio nekoliko puta kroz Sveto pismo, a najsavršeniji savez sklapa u osobi Isusa Krista, daje ono najmilije što ima, najvrjednije, svoga sina.


Svi smo mi sklopili savez s Bogom u sakramentu krštenja, kojeg smo potvrdili u sakramentu potvrde, kao zreli kršćani. Bog drži do obećanja koje smo mu dali. I kod sakramenta ženidbe supružnici daju jedno drugom obećanje i obećavaju da će držati do tog saveza.
Pripremajući se za Uskrs posvijestimo si važnost obnove saveza s Bogom, saveza koji je Bog potvrdio po svome sinu koji nam je darujući život omogućio taj savez u vječnosti.


Sljedećeg tjedna, budući da je Veliki četvrtak, neće biti Misa za mlade, tako da se vidimo za dva tjedna :)

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!