PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/svastamladi/lapad_predstava/img_1694.jpg

OBJAVLJENO

  • 02.05.2016.

AUTOR

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 1620 puta

PODIJELI

Lapadski krizmanici poput profesionalaca izveli „Veliki teatar svijeta“

Dramska skupina krizmanika Župe sv. Mihajla u Dubrovniku izvela je u župnoj crkvi u petak 29. travnja predstavu Pedra Calderona de la Barce „Veliki teatar svijeta“, te svojom izvedbom koja je bila uistinu na profesionalnoj razini oduševila publiku koja se okupila te tako podržala trud i vrijeme koje su uložili ovi mladići i djevojke.

Radnja predstave se odvija između stvaranja i konačnog Božjeg suda. Bog stvara svijet i poziva ga u teatar da upriliči predstavu. Dodjeljuje mu glumce koji imaju svaki svoju ulogu. Bog daje uvodne napomene i smješta se u gledalište, a pozornicu zauzimaju glumci. U svojem boravku na sceni glumci se razvijaju i međusobno obogaćuju, te na kraju dolaze pred lice Stvoritelja, gdje se otkriva tko je zaslužio nagradu, tko je svojim predstavljanjem uloge zakoračio u svjetlo i sjeo za stol nebeske gozbe.

Župnik vikar mr. don Marinko Šljivić koji je s mladima pripremao ovu predstavu progovorio je okupljenima o predstavi, te predstavio glumce: Đivo Vidović (Stvoritelj), Erika Mjehović (svijet), Silvestar Mabić (kralj), Maris Brbora (ljepota), Franko Čosić (seljak), Otton Roca (bogataš), Mirta Beković (mudrost), Bernardo Bogoje (prosjak), Antonio Miljan (zakon) i Đivo Antić (šaptač).

Izvedbu ove predstave svojom glazbom je upotpunio zbor mladih Župe sv. Mihajla.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!