PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/mljet/m-ljet-1.jpg

OBJAVLJENO

  • 08.06.2016.

AUTOR

  • Hrvoje Katušić

PREGLEDANO

  • 3946 puta

PODIJELI

Tko se već prijavio na m-LJETOVANJE 2016?

STANJE PRIJAVA
Ovdje možete vidjeti strukturu do sada prijavljenih na duhovno rekreacijski kamp na otoku Mljetu. Na naše veliko iznenađenje, iako je program kampa bitno obilježen radom, za sada se prijavilo duplo više cura nego muških. Zato momci i dečki od 20 do 35 godina, što čekate? Prijave još traju! Rezervirajte svoj termin odmah! TERMINI: (07.08.-13.08.) (14.08.-20.08.) (21.08.-27.08.) (28.08.-03.09.). Prijave na LINKU.

ŽELIŠ SE PRIJAVITI? 
Guštaš šetati kroz netaknutu prirodu? Spreman si tjedan dana spavati u prirodi, tijekom dana dobro se oznojiti čisteći maslinik zarobljen već 50 godina dračom, korovom i stablima, a nakon rada guštati u prekrasnom Mljetskom moru? Uz to si otvoren upoznati druge vršnjake jednako hrabre i otvorene izazovima? I što je najvažnije ne bojiš se susresti sa samim sobom, upoznati se bolje kroz večernje kateheze i duhovnu pratnju? Ako se osjećaš spreman na ovaj izazov, čekamo te!

OPIS KAMPA: 
Program je zamišljen kao duhovno rekreacijski kamp za mlade s naglaskom na ekologiju i kršćansku meditaciju. Radni dio programa odnosit će se na ekologiju, čišćenje i obnovu u potpunosti zapuštenih starih maslinika. Kamp okuplja ukupno 200 mladih u četiri termina.

CIJENA ZA SUDIONIKE:
300 kn (troškovi hrane)

RIZICI: 
Na koncu tjedna izražena je opasnost snažne fizičke i emotivne navezanosti na prekrasnu prirodu i more otoka Mljeta.

LOKACIJA KAMPA:  
Kamp se nalazi u uvali Bobovište u blizini Polača na otoku Mljetu.

NAPOMENE: 
Kako bismo zajednički stvorili mali ekološki raj na Mljetu u ovom kampu radna dimenzija nije simbolična. Veličina zapuštenog maslinika je oko 20.000 m2. Tako da je ovo ozbiljan zajednički projekt stvarnog suživota s prirodom. Mi prirodi darujemo svoje vrijeme i sposobnosti a priroda nama daruje svježinu i ljepotu onog iskonskog pravoga života. Zbog ovoga se od sudionika uz hrabrost za život u prirodi tjedan dana očekuje i ozbiljna spremnost na fizički rad.
Zbog karaktera kampa i programa, pristup nije moguć onima koji:
• imaju posebnu prehranu
• pate od epilepsije, dijabetesa, celijakije, Chronove bolesti
• su alergični na ubode insekata i prašinu
• su skloni malaksalosti, sunčanici
• ne znaju plivati

REKLI SU O KAMPU: 
Edenski vrt bez zmija i bez jabuke. (Tihana Čuljak)
Na Mljetu sam upoznala ljude koji su mi dotaknuli srce i rasplamsali plamen života i radosti. (Ana Marčinko)
Puno ljepša od prirode i mora je radost ljudi dok čekaju ručak nakon dobre radne akcije. (Tomislav Tomičić)
Slaviti misu pod zvjezdanim svodom otkriva svu ljepotu stvorenog i ljepotu života. (don Hrvoje Katušić)

DOLAZAK U KAMP: 
Svi termini započinju s programom u nedjelju popodne, tako da je potrebno doći na otok Mljet do 14 sati. Tri su mogućnosti dolaska.

1- Dolazak preko Splita
Ovo je najbrža i najjeftinija opcija za sve koji žive sjeverno od Splita. Autobusom dođete do Splita (vozni red). Ispred kolodvora imate katamaran "Krilo" koji kreće u 7:45 iz Splita do Mljeta. Cijena povratne karte za katamaran je 240 kn. Katamaran ima ograničen broj mjesta stoga ih je potrebno unaprijed rezervirati (link za rezervaciju). Katamaran dolazi na Mljet u mjesto Pomena i tamo ćemo doći po vas kombijem oko 11 sati i odvesti vas do kampa.

2- Dolazak preko Pelješca
2a- Ukoliko dolazite autobusom koji vozi iz smjera Splita za Dubrovnik potrebno je izaći na magistrali na skretanju za Pelješac. Tamo će vas na autobusnoj stanici čekati organiziran prijevoz do luke Prapratno. Ovu opciju potrebno nam je javiti bar tri dana prije.
2b- Ukoliko dolazite automobilom ili kombijem trebate doći do luke Prapratno na Pelješcu (Google maps lokacija), tamo možete ostaviti auto i idete na trajekt koji vozi u 10:15 za Sobru na Mljetu, tamo ćemo doći po vas kombijem oko 12 sati i odvesti vas do kampa. Cijena povratne karte za trajekt je 60 kn. Nije potrebna prethodna rezervacija.

3- Dolazak preko Dubrovnika
U Dubrovnik možete doći autobusom (vozni red). U blizini kolodvora je luka iz koje u nedjelju jutro u 9:15 plovi katamaran "Nona Ana" za Mljet (red plovidbe). Potrebno je iskrcati se u Polačama na Mljetu. Cijena povratne karte je 140 KN. Potrebno je kupiti kartu barem sat vremena ranije zbog čestih gužvi. U Polačama ćemo vas pokupiti kombijem oko 11 sati i odvesti do kampa.

ODLAZAK IZ KAMPA: 
Program kampa završava ručkom u subotu.
Povratna linija za Split - katamaran iz Pomene u 17:45, stiže u 20:45.
Povratna linija za Pelješac - trajekt iz Sobre u 16:00, stiže u 17:00.
Povratna linija za Dubrovnik - katamaran iz Polača u 16:55, stiže u 18:35.

ORGANIZACIJA: 
Kamp se održava u organizaciji triju udruga Skac Palma, Skac_DU i Magis.
Kontakt osoba je Emanuel Volarić +385 91 3233 926, skac.du(a)gmail.com

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!