PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/sipan2016/_naslovnasipan.jpg

OBJAVLJENO

  • 01.07.2016.

AUTOR

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 5055 puta

PODIJELI

Ljetni kamp za djecu na otoku Šipanu

Djevojčice i dječaci u dobi od 11 do 14 godina sudjelovali su na ljetnom kampu u Pakljani na otoku Šipanu, kojeg su prvi put organizirali Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju u suradnji s Vijećem za pastoral zvanja i Vijećem za mlade Dubrovačke biskupije. Dvije skupine od ukupno 80-ak sudionika, pod vodstvom vjeroučitelja, bili su na kampu od ponedjeljka 27. lipnja do srijede 29. lipnja i srijede 29. lipnja do petka 1. srpnja.

Sadržaj kampa je temeljen na kršćanskim vrijednostima i načelima kršćanske pedagogije, a sastojao se od trenutaka molitve, pjesme, zajedničkih aktivnosti za rast u vjeri, radionica za upoznavanje sebe i drugih te izgradnje međusobnog zajedništva i solidarnosti, igara i istraživačkih zadataka u prirodi, kreativnih radionica, odmora, sportsko-rekreativnih igara i druženja.

U ovom bogatom i ispunjenom programu djeca su uistinu uživala, te su ponijela lijepa iskustva i nova prijateljstva, izrazivši želju da se isti kamp organizira i iduće godine, kako bi se ponovno vratili na ovo lijepo mjesto.

Djeca su uživala u igrama poput skakanja u vrećama, vodenog pikada, nošenja loptice na tanjuru bez da loptica ispadne i mnogih drugih. Sudjelovali su također i na radionicama u manjim grupama, a za svoju grupu su osmislili logo, plakat i himnu.

Voditeljica ovog kampa je bila tajnica Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije Željana Lučić, a u organizaciji su joj, kao voditelji i animatori pojedinih skupina, pomagali vjeroučitelji Dubrovačke biskupije Ante Novaković, s. Juliana Bertetić, Ana Marčinko, Marina Damjanović Tolj, Zrinka Plenković, Kristina Vukušić i Šime Zupčić. Kampu su se pridružili i svećenici don Ivo Zečević, don Marin Lučić i don Ante Burić.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!