PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2016/13680831_1095459230489394_3837169468714578875_n.jpg

OBJAVLJENO

  • 31.07.2016.

OBJAVIO

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 3997 puta

PODIJELI

Svjetski susret mladih u Krakowu

U organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije iz Dubrovnika je u  prošlu nedjelju, 24. srpnja, za Krakow krenuo autobus mladih koji će  sudjelovati na Svjetskom susretu mladih.  Kada su stigli smjestili su ih  u župu Rođenja BDM u Bieżanówu sa ostalim mladima iz drugih dijelova  Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

 

U ponedjeljak, 25. srpnja, u suradnji s Konzulatom Republike Poljske  mladi iz Hrvatske sudjelovali su zajedno s mladima iz Bosne i  Hercegovine na svečanom misnom slavlju u svetištu Ivana Pavla II „Ne  bojte se!“.  Slavlje je predvodio predsjednik Odbora za mlade HBK mons.  Mijo Gorski, a koncelebrirao je predsjednik Odbora za mlade BK BiH mons.  Marko Semren uz ostale svećenike iz obiju država.

 

Mladi su u utorak, 26. srpnja,  sudjelovali na svečanosti otvorenja, a  tema susreta bio je Ivan Pavao II., osnivač Svjetskog dana mladih. Misu  na dan otvaranja predvodio je krakowski nadbiskup kardinal Stanisław  Dziwisz.

 

U četvrtak, 28. srpnja, mladi iz Dubrovnika zajedno s mladima iz svih  krajeva svijeta svečano su dočekali i pozdravili papu Franju zajedno sa   600 000 mladih na prostorima krakowske Blonie. Obraćajući se mladima papa Franjo je izrazio zahvalnost sv. Ivanu Pavlu  II. za pokretanje ovog susreta mladih. Dodao je kako nema bolje prigode  za obnovu prijateljstva s Isusom od jačanja prijateljstva među mladima  na svjetskom susretu. Također Radio Vatikan (http://hr.radiovaticana.va/news/2016/07/29/papa_franjo_mladi_blonia_svjetski_dan_dobrodo%C5%A1lica_sve%C4%8Danost/1247640) je prenio kako je Sveti Otac  istaknuo kako mu je tužno vidjeti mlade koji su se predali u svom životu  i koji hodaju s tužnim licem kao da njihov život nije vrijedan. Zbog  toga je i poručio svim mladima da se okupe kako bi si međusobno pomogli  i da ne dopuste da im itko ukrade snove, snagu i radost.

 

Mladi nisu propustili ni križni put u petak, 29. srpnja, koji je za temu  imao „Put milosrđa“.

 

O atmosferi na ulicama Krakowa rekla je više pročelnica Vijeća za mlade  Dubrovačke biskupije Ana Marčinko: „Ulicama Krakowa vlada neopisiva  radost, šarenilo boja koje čine zastave iz preko 180 zemalja iz kojih su  mladi došli. Hodajući od punkta do punkta često će vam netko prići samo  da vas pozdravi, upita iz koje ste države, malo više sazna o vašoj  naciji i crkvenoj zajednici kojoj pripadate, ili se jednostavno  priključe pjesmi koju pjevate. Poljaci  su  se zasta potrudili oko  organizacije i pokazali se iznimnim domaćinima, zbilja se osjećamo kao  kod kuće.“

 

Svjetski susret mladih traje do nedjelje, 31. srpnja, a do tada naše  mlade očekuje još jedno bdijenje sa Svetim Ocem i zajednicko  euharistijsko slavlje na Corpusu Misericordie

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!