PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2016/dsc_0057__small_.jpg

OBJAVLJENO

  • 06.08.2016.

AUTOR

  • Marija Papac

PREGLEDANO

  • 2494 puta

PODIJELI

Nightfever u Dubrovniku

U četvrtak 4.8. u crkvi Male braće po četvrti put u Dubrovniku održan je Nightfever, projekt koji je u Dubrovniku počeo održavati od 2013. godine. Posebnost ovog projekta je ta da mladi volonteri šetaju ulicama grada i pozivaju druge da uđu u crkvu, u kojoj je izloženo Presveto, zapale svijeću i pomole se. Nightfever je međunarodni projekt koji je pokrenut 2005. godine u Kölnu nakon Svjetskog dana mladiih.

 

Večer je započela euharistijskim slavljem koje je predvodio don Hrvoje Katušić. Mladima je poručio da zapale svoja srca i krenu u „noćnu groznicu“, da pozivaju ljude u crkvu, da ih Isus treba. Iako nismo savršeni potrebni smo da zapalimo srce drugima.

 

Nakon mise izloženo je Presveto i Nightfever je mogao početi. Mladi su krenuli ulicama grada i nije dugo trebalo da ljudi počnu ulaziti u crkvu i paliti svoje svijeće. Čitale su se molitve, ulomci iz Biblije, pjevale pjesme, imali su se priliku ispovjediti, sve to na više jezika. Oni koji su ušli u crkvu na ulazu su mogli uzeti citate iz Biblije koji su bili ispisani na više jezika, a nakon što bi zapalili svijeću mogli su napisati molitvu i opisati kako su oni doživjeli Nightfever.

 

Nightfever će sigurno ostati u lijepom sjećanju mladim volonterima koji s uspjeli zapaliti 750 srca.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!