PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/frama/14958374_1269433233078057_432488500_n.jpg

OBJAVLJENO

  • 07.11.2016.

AUTOR

  • Luka Kovač

PREGLEDANO

  • 1748 puta

PODIJELI

Frama Rožat obnovila svoja obećanja

Kao i svake godine, Frama Rožat je u nedjelju 6. studenoga 2016.g. obnovila svoja krsna obećanja, dok su ih neki članovi tek primili. 23 mlada framaša su riječima "Evo me" pripravili Gospodinu put u svoje živote i sljedećih godinu dana će svojim obećanjem živjeti po uzoru na njihovog serafskog oca sv. Franju. Iako je bilo jako kišno vrijeme, došlo je mnoštvo ljudi, a posebno obitelji i prijatelja framaša, na ovaj događaj obećanja.

Što je zapravo FRAMA?

Frama je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. To su mladi okupljeni oko Isusa Krista i Božje riječi te djeluju, potaknuti snagom Duha Svetoga, po uzoru na svetog Franju Asiškog. Ono što Framu čini posebnom jesu obećanja koja framaši obnavljaju svake godine kao vanjski znak pred Bogom i Crkvom. Ta su obećanja njihov odgovor na poziv Duha Svetoga da žele kroz idućih godinu dana živjeti Evanđelje i služiti svom bratstvu po primjeru svetog Franje.

Dragi čitatelju, o Frami ćeš ipak najviše saznati iz prve ruke ako prisustvuješ nekom od framaških susreta. Potrebno je samo otvoreno srce, dobra volja, pouzdanje u Boga i neki obližnji samostan gdje ćeš pronaći Framu.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!