PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2016/30451815394_16c442aea2_z.jpg

OBJAVLJENO

  • 06.12.2016.

AUTOR

  • Lorena Grljević

PREGLEDANO

  • 2296 puta

PODIJELI

Započela temeljna formacija pete generacije animatora

Od 25. do 27. studenog, u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ureda za mlade HBK te Salezijanske obitelji, započela je temeljna formacija pete generacije animatora. Na prvom od četiri vikenda sudjelovalo je 40-ak polaznika iz raznih dijelova Dubrovačke biskupije te mladi iz Kotorske biskupije.

 

Teme prvog vikenda bile su „Animacija: TKO? ŠTO? ZAŠTO?“ i „Identitet animatora“ koje su mladi obrađivali kroz razna predavanja, radionice, molitvu, igre. Kroz sve programe tijekom vikenda vodili su ih animatori instruktori Dubrovačke biskupije Antonio Raič, Marko Soldo i Božo Džamarija. Animatori koji su završili temeljnu specializaciju animatora pomagali su instruktorima u pripremanju materijala. Euharistijsko slavlje predvodili su don Marinko Šljivić i don Dražen. Ne smijemo zaboraviti smisao primljenih darova, onemogućujući sebi put prema konačnom ostvarenju u kraljevstvu Božjemu, te smo dužni njegovati svoje talente, pogotovo u svrhu pomaganja drugima.

 

Ciljevi prvog vikenda bili su međusobno upoznavanje polaznika, upoznavanje sudionika s načinom rada animatora, s instruktorima, poticanje zajedništva, stjecanje informacija o animaciji i animiranju. Glavni ciljevi bili su razmišljanje o osobnom razvoju i duhu, te vjeri. S nestrpljenje se očekuje drugi vikend.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!