PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2016/15356577_10209973062856566_9131635603609105156_n.jpg

OBJAVLJENO

  • 08.12.2016.

AUTOR

  • Kristina Dražeta

PREGLEDANO

  • 2417 puta

PODIJELI

Duhovne vježbe: "Primjer sam vam dao"

Na duhovnim vježbama, od 2. – 4. prosinca,  koje je predvodio fra Ante Vučković sudjelovalo je 20-ak mladih koji su, ovisno o svojim obavezama, prisustvovali bogato ispunjenom rasporedu. Tema vježbi bila je "Primjer sam vam dao"(Iv 13, 5).

 

U petak predvečer okupili smo se, upoznali, večerali te krenuli s duhovnim programom. Svetom misom smo započeli naše duhovne vježbe koje smo nastavili u šutnji do sljedećeg jutra promišljajući o nakanama i poticajima primljenima tijekom Svete mise.

 

 U subotu smo započeli svoj dan molitvom, druženjem uz doručak nakon čega nam je fra Ante nastojao približiti ulomak iz Ivanovog evanđelja o susretu Isusa i Samarijanke. Potaknuo nas je da zavirimo u svoju nutrinu i preispitamo svoj odnos s Isusom, što to On od nas traži i na koji način mi danas možemo utažiti Njegovu žeđ. Ručali smo, popili kavu te poslijepodne proveli uz film "Kao na nebu" Kaya Pollaka u kojem smo pratili život slavnog dirigenta koji se zbog bolesti vraća u svoje rodno selo i suočava s brojnim problemima mještana, ali i sa samim sobom. Film je potaknuo brojna pitanja među sudionicima pa se vrijeme nakon filma pretvorilo u produktivnu raspravu o međuljudskim odnosima, različitim životnim problemima te pitanjima o smislu života. Subotu smo okrunili Svetom misom i večernjom molitvom.

 

Posljednji dan duhovnih vježbi započeli smo jutarnjom molitvom i doručkom te pripremom za Svetu misu tijekom koje smo na različite načine konkretno sudjelovali kako bi još spremnije uživali njezine plodove. Prije ručka smo se okupili, iznijeli svoje dojmove i zamolili fra Antu da se u bliskoj budućnosti vrati da ponovimo taj vikend. Nakon ručka smo se pozdravili i krenuli natrag u svoje svakodnevice konkretno živjeti ono što smo doživjeli u zajedništvu taj vikend.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!