PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2013/00nevina_djecica_josipovac_09.jpg

OBJAVLJENO

  • 28.12.2013.

OBJAVIO

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 3582 puta

PODIJELI

Uz animatore i njihovu izvedbu "Zvončića" u Josipovcu se i zaplesalo

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, zajedno s animatorima Dubrovačke biskupije, posjetio je na blagdan Nevine dječice, u subotu 28. prosinca, Centar za rehabilitaciju Josipovac u Župi dubrovačkoj, te tom prilikom zajedno s djelatnicima i štićenicima slavio euharistiju. 
„Ako je ijedna kategorija u prošlosti, sadašnjosti, a bojim se osobito u budućnosti bila ugrožena, sa željom da je se ukloni, da se smjesti negdje sa strane kako ne bi remetila onaj naš ustaljeni mir i onaj naš život kojeg mi shvaćamo kao život u kojem smo mi u središtu i u kojem ćemo živjeti lagodno bez nekih velikih poteškoća i problema, onda je to život ove djece koja su u ovom Centru našli svoje utočište.“- riječi su biskupa mons. Mate Uzinića u propovijedi.
U nastavku biskup se obratio djelatnicima rekavši kako je Bog u božićnom djetetu došao među nas kako bi od nas stvorio novog čovjeka. „Biti danas ovdje i raditi u ovom Centru znači imati od Gospodina posebne milosti. Stoga pokušajmo, zahvalni Gospodinu za sve milosti koje nam daje, biti oni koji donose svjetlo, u ovom konkretnom slučaju da budemo oni koji poslužuju ovu djecu, koji u njihove živote donose svjetlo sa svakim osmijehom, zagrljajem, posluženom hranom, koji im iskazuju ljubav. Neka nam Gospodin po zagovoru Nevine dječice- mučenika- pomogne da zajedno možemo biti više ono što smo pozvani biti a to je postati bolji ljudi.“ – zaključio je biskup Uzinić. Po završetku misnog slavlja biskup je blagoslovio prostore Centra. Na kraju se nazočnima obratila i ravnateljica Centra Marina Sambrailo koja je zahvalila biskupu za posjet rekavši kako je ovaj dan jedan od radosnijih dana u godini. Za uspomenu biskup je na poklon dobio sliku anđela rad jednog od štićenika Centra. Misno slavlje pjesmom je animirao zbor župe sv. Marije Magdalene iz Mandaljene na čijem se teritoriju i nalazi Centar.
Animatori Dubrovačke biskupije koji su bili u pratnji biskupa pjesmom su zabavili štićenike posebno ih razveselivši veselom interpretacijom „Zvončića“ uz koju su neki i zaplesali.

Short URL:



U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!