PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/pkp_pelje_scaron_ac/treca_vijest/17230161_1739305279718890_251252913_o.jpg

OBJAVLJENO

  • 14.03.2017.

AUTOR

  • Luka Kovač

PREGLEDANO

  • 2015 puta

PODIJELI

Završio treći Planinarski križni put - Pelješac

Treći Planinarski križni put mladih Dubrovačke biskupije održao se od 11. do 12. ožujka 2017.g na poluotoku Pelješcu, točnije u pelješkom dekanatu naše biskupije. Išli smo rutom Jurjevići - Karmen - Viganj - sv. Ilija - Orebić.

Prvi dan prošli smo i molili na sedam postaja uz zavjetne crkvice: kapela sv. Jurja u Podvlašici, kapela sv. Antuna u Stankovićima, Gospa od Karmena u Orebiću gdje smo jeli gulaš koji su nam pripremili članovi Lige protiv raka, zatim Franjevački samostan Gospe od anđela, kapela sv. Lovra u Žukovcu, kapela sv. Ane u Žukovcu, te na kraju dana župna crkva sv. Mihovila u Vignju gdje smo imali sveto misno slavlje. Nakon mise smješteni smo u Kuventu u Vignju gdje su poslije mise zabavni program pripremili animatori dubrovačke biskupije. Prvog dana pridružilo nam se dosta svećenika, redovnika, redovnica i ostalih vjernika.

Drugog dana krenulo se uzbrdo, u uspon na vrh brda sv. Ilije iznad Orebića. Uz naporni uspon uživali smo u ljepotama prirode. Usponom na vrh sv. Ilije fotografirali smo se i odmorili prije povratka natrag. Ručak su nam ovaj put pravili GSS-ovci koji su bili s nama tokom cijelog puta i pazili na nas. Drugi dan prošli smo i pored Gospe od Ružarija, kapele sv. Ilije na vrhu brda, crkve sv. Trojstva u Kućištu, a na koncu dana imali smo misno slavlje u crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću. Nakon crkve ugodno smo počašćeni tratamentom od strane domaćina ovog cijelog križnog puta za mlade nakon kojeg smo se autobusima uputili svojim kućama.

Ovaj križni put bio je prava prilika da se upoznamo sa Pelješcom i njegovim krajolikom, a isto tako da upoznamo i nove ljude i da se zajedno susretnemo sa Gospodinom Isusom Kristom te da ga zajedno sa sobom ponesemo našim kućama i obiteljima.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!