PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2013/00domus_17.jpg

OBJAVLJENO

  • 30.12.2013.

OBJAVIO

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 2560 puta

PODIJELI

U organizaciju SHKM-a uključeni i djedovi i bake

U Domu za starije i nemoćne osobe „Domus Christi“ u Dubrovniku, koji postoji još od 14. stoljeća, na poziv ravnateljice Mirjane Vujnović i kapelana ove ustanove don Slavka Grubišića, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predvodio je, u božićnoj osmini, u ponedjeljak, 30. prosinca, euharistijsko slavlje na kojem su sudjelovali štićenici i djelatnici doma, a pridružili su mu se i mladi animatori i volonteri Susreta hrvatske katoličke mladeži i pozvali štićenike da se mole za uspjeh tog velikog događaja. Na licima starica i staraca moglo se vidjeti da su počašćeni tim pozivom na molitvu i uključivanjem u događanja u biskupiji, a srdačnim pljeskom su to i potvrdili. Nakon što su posjetili svoje vršnjake u srednjim školama, te nakon što su u pohodu župama animirali roditelje, u ovom svom trećem pohodu, tj. pohodu po domovima za starije i nemoćne animatori i volonteri SHKM-a u sve žele uključiti i djedove i bake koji će svojom molitvom pomoći i uključiti se u cijelu ovu „priču“ organiziranjaSKHM-a. 

U propovijedi je biskup Uzinić rekao kako korisnici doma sada iz drugačije perspektive vide prave vrijednosti u životu jer mogu vidjeti ono što nije bilo bitno, a što ranije, dok su bili mlađi, nisu mogli vidjeti. Istaknuo im je primjer starca Šimuna i starice Ane koji su u svojim životima pod stare dana i dalje činili ono što su mogli, te ih pozvao da i oni mladima pomažu kako najbolje mogu, svojim savjetima i svojom molitvom.

Nakon euharistijskog slavlja biskup je blagoslovio dom, a zatim je zajedno s mladima posjetio i sobe u kojima borave štićenici blagoslivljajući ih i želeći im sve najbolje u novoj godini, dok su mladi ovom gestom pokazali poštovanje prema onima u trećoj životnoj dobi, a oni su im uzvratili radošću zbog ove uključenosti.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!