PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2017new/skauti/19400175_1419254494776531_1938514030250601734_n.jpg

OBJAVLJENO

  • 26.06.2017.

AUTOR

  • IP

PREGLEDANO

  • 2989 puta

PODIJELI

Katolički skauti u Dubrovniku

Skauti Dubrovačke biskupije, od 20.6 do 25.6., ugostili su skaute Riječke nadbiskupije. Pedesetak skauta na čelu s nacionalnim predsjednikom starješinom Marinom Miletićem, s predsjednicom Zdruga u Dubrovačkoj biskupiji Vandom Kljunak, duhovnikom don Marinom Lučićem i povjerenicom za mlade Anom Marčinko proveli su šest dana u Dubrovniku, na otoku Šipanu - Pakljena i Mljetu.

Svakodnevne svete mise s don Marinom Lučićem, kateheze starješine Miletića, radionice koje su vodili riječki skauti Danijela Miletić, Marina Ivanšić, Matteo Perković, Paula Radetić i Marta Miletić, čvorologije, skautskih vještina - učinili su posebnim ovo šestodnevno druženje Dubrovčana i Riječana.

Ovim putem zahvaljujemo se osoblju otočića sv. Marija i restorana "Melita".

 Zdrug katoličkih skauta Dubrovačke biskupije djeluje pod imenom Zdrug sv. Vlaho, a odred skauta Katedrale je Odred sv. Benedikta.

Zdrug katoličkih skauta je pokrenut kako bi mladima bilo ponuđeno savršenije živjeti kršćanski život u ljubavi prema Bogu, Crkvi i Domovini, u zajedništvu sa stvorenom prirodom i svakim čovjekom.

Koji je smisao katoličkih skauta Zdruga?

U zdravom tijelu odgojiti zdravi duh, potaknuti svoje članove na savršeniji kršćanski život, ponuditi kvalitetne programe koji će doprinijeti stvaranju dobrih temelja za kvalitetnije sutra, ne samo pojedinca, nego i cijele lokalne zajednice, a naposlijetku tako i Domovine.

Moto skauta je Bog, Crkva i Domovina, a više o skautima na: http://katolickiskauti.hr

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!