PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/domus_13.jpg

OBJAVLJENO

  • 31.12.2013.

OBJAVIO

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 2018 puta

PODIJELI

Skečom u domu za starije i nemoćne mladi „zatvorili“ 2013. godinu

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić zajedno s mladim animatorima Dubrovačke biskupije posjetio je u utorak, 31. prosinca, Dom za starije i nemoćne osobe „Termoterapija“ u Mokošici gdje su zajedno slavili euharistiju te obišli bolesnike po sobama. 
U propovijedi biskup je podsjetio da je to zadnji dan 2013. godine i kako se treba otvoriti 2014. godini koja će biti jako važna za naš grad, te da se sve ono sto se propustilo u ovoj može nadoknaditi kroz sljedeću godinu. Istaknuo je kako je Isus Krist postao čovjekom kako bi nama pokazao bolju budućnost u njegovoj prisutnosti te se obratio korisnicima doma pozvavši ih da svojom mudrošću i savjetima mlade okreću i vode toj budućnosti. Pozdravio je sve korisnike i djelatnike doma te mlade koji su ga pratili u pohodu domova. Spomenuo im je i Susret hrvatske katoličke mladeži i pozvao sve korisnike doma da se i oni uključe na najbolji mogući način, a to je molitva. 
Još je na kraju ravnateljica doma Marica Miletić zahvalila p. Marku Bobašu što se zaista otvorenim srcem brine o korisnicima, i da se vidi da zaista srcem pristupa, te da je prava radost u domu kada dođe jednom mjesečno s njima slaviti misu. Također je zahvalila biskupu što usprkos obvezama u ovom božićnom vremenu uvijek nađe vremena za korisnike doma, te ih posjeti, riječima ohrabri i nadahne.

Mladi su posljednji skeč u 2013. godini izveli upravo u ovom domu za starije i nemoćne i time „zatvorili“ 2013. godinu, onu pripremnu godinu koja prethodi SHKM-u, te su time još jednom pokazali koliko su im u pripremi i organizaciji važni i oni koji zbog svoje dobi i slabosti naizgled ne mogu suviše doprinijeti SHKM-u i potvrdili da to nije točno. Pozvali su korisnike doma da svojom ustrajnom molitvom budu snažna potpora i neizostavan dio SHKM-a u Dubrovniku. 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!