PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2018/skauti/sipan_1_5. /photo5999032117020961808.jpg

OBJAVLJENO

  • 04.05.2018.

AUTOR

  • Magdalena Katušić

PREGLEDANO

  • 1006 puta

PODIJELI

[SKAUTI] Odred Gospa od Obrane na Šipanu

Skauti odreda Gospa od Obrane svoj produženi vikend od 30. travnja do 1. svibnja iskoristili su za odlazak na Šipan. Boravili su u kući u Pakljenoj gdje su zajednički pripremali obroke te privikavali se spavati u vrećama.
Kroz svoje vrijeme provedeno u prirodi Šipana učili su različite sposobnosti skauta poput znakovnog jezika, prve pomoći i jutarnje tjelovježbe. Tako su naučili pridobiti povjerenje te maramu koju nose kao simbol časti iskoristiti kako bi drugome spasili život, što je i najveći uspijeh skauta. Osim edukativnih radionica koje su odrađivali imali su i zabavne radionice kroz koje su razvijali strategiju i snagu pa su tako povlačili konop, lovili protivničke zastave, stvarali vlastite sjenke i mnoge druge edukativne igre.
Jutro na blagdan sv. Josipa radnika proveli su penjajući se na sv. Nikolu gdje su se pomolili i zahvalili Bogu na danu koji im je darovan te na njihovom pozivu skauta.

Isti vikend zdrug Sv. Vlaha bio je u posjetu Rijeci te na susretu voditelja u Driveniku, nacionalnom središtu zdruga katoličkih skauta Hrvatske, gdje su razgovarali i planirali daljni rad sa skautima kojih je svakog dana sve više.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!