PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2018/72_sata/dsc_0456.jpg

OBJAVLJENO

  • 18.10.2018.

AUTOR

  • IB

PREGLEDANO

  • 892 puta

PODIJELI

Otvarenje akcije "72 sata bez kompromisa"

Misnim slavljem u crkvi svetog Vlaha u 20 sati, otvorena je četvrta volonterska akcija “72 sata bez kompromisa” u Dubrovniku. Misno slavlje predvodio je biskup Mate Uzinić. Slavlje Svetog Luke uveličano je obilježavanjem početka akademske godine studenata grada Dubrovnika. Katedralni zbor mladih svojim je pjevanjem uveličao ovo višestruko slavlje.

 

Biskup Mate osvrnuo se na današnje Evanđelje u kojem se govori o sedamdesetdvojici učenika poslanih u “žetvu”. Beskompromisno poslanje volontera “72 sata” biskup je usporedio s Isusovim poslanjem učenika. Biskup je naglasio kako se u “72 sata” stavljamo Gospodinu na raspolaganje gdje god nas želi poslati, a tom idejom bismo trebali biti vođeni kroz čitav život: staviti se Gospodinu na raspolaganje gdje god On to želi.

 

Nakon poticajnih riječi biskupa Mate koji od početka podržava akciju “72 sata bez kompromisa” u Dubrovniku, mlade je volontere ohrabrio u njihovom beskompromisnom stavljanju na raspolaganje svima koji su ih potrebni.

 

Biskup se također pridružio volonterima te je i sam primio volontersku majicu! Nadamo se da će nam se i sam biskup Mate pridružiti na kojoj od naših akcija!

 

Nakon Svete mise volonteri su se okupili u prostorima biskupije na uputama i podjeli zadataka. Svi jedva čekamo zasukati rukave i krenuti na posao!

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!