PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

vii__generacija_i.vikend/img_20181202_125648.jpg

OBJAVLJENO

  • 03.12.2018.

AUTOR

  • Magdalena Katušić

PREGLEDANO

  • 798 puta

PODIJELI

Započela formacija sedme generacije animatora Dubrovačke biskupije

Sedma generacija mladih animatora svoj prvi vikend stjecanja animatorskih znanja i vještina te samog upoznavanja s animatorima imala je od 30. studenog do 02. prosinca u Biskupijskom sjemeništu u Dubrovniku. Na prvom vikendu sudjelovalo je 40-ak mladih iz raznih dijelova Dubrovačke biskupije.


Teme prvog vikenda bile su „Animacija: Tko? Što? Zašto?“ i „Identitet animatora“, koje su mladi obrađivali kroz razna predavanja, radionice, molitvu, ples i igre. Kroz sve programe tijekom vikenda vodili su ih animatori instruktori i specijalci Dubrovačke biskupije, koji su i sami prije nekoliko godina prolazili temeljnu formaciju, a potom se nastavili dalje usavršavati. Zajedno s animatorima u organizaciji je sudjelovala pročelnica Vijeća za mlade Ana Marčinko i generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić.

Euharistijsko slavlje u subotu predvodio je don Hrvoje Katušić, koji je mladima preporučio odlazak na zornice kao pripremu za dolazak našega najvećeg Gosta. U nedjelju su animatori sudjelovali na misi u sv. Vlaha. 

Ciljevi prvog vikenda bili su međusobno upoznavanje polaznika, upoznavanje sudionika s načinom rada animatora, s instruktorima, poticanje zajedništva, stjecanje informacija o animaciji i animiranju. Glavni ciljevi bili su razmišljanje o osobnom razvoju, upoznavanju samog sebe, osobnoj osjećajnosti i duhovnosti.

Temeljna formacija animatora odvija se u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ureda za mlade HBK te Salezijanske obitelji.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!