PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2018/connected_fra_marin/connected_marin__4_of_8_.jpg

OBJAVLJENO

  • 06.12.2018.

AUTOR

  • Magdalena Katušić

PREGLEDANO

  • 1521 puta

PODIJELI

CONNECTED “Tebi prepuštam sve”

U organizaciji sestara Službenica milosrđa, Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije i Studentskog katoličkog centra Dubrovnik već treću godinu za redom jedne srijede u mjesecu održava se molitveno-meditativni program pod nazivom “Connected”.  

U mjesecu kada se pripremamo za Isusovo rođenje,  Connected  koji se održao 5. prosinca predvodio je fra Marin Karačić pod nazivom „Tebi prepuštam sve“. Program za mlade započeo je duhovnim nagovorom nakon kojeg je slijedilo klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramenta u kapeli sestara Službenica na Pilama.

U prvom dijelu molitvene večeri mladi su proveli u razmišljanju o sebi i drugima i o samom susretu s Gospodinom u vremenu Došašća. Fra Marin je mladima osvijestio pojam iščekivanja  kako u životu svjesno ili nesvjesno uvijek nešto čekaju; kada priželjkuju neki trenutak čekaju da on počne, kada taj trenutak počne čekaju da taj isti trenutak i završi; kada su u osnovnoj školi, čekaju srednju zatim ženidbu pa obitelj, djecu te tako u životu uvijek nešto čekaju. No Došašće je drugačije od svih tih čekanja. U svim životnim očekivanjima nisu sigurni hoće li se dogoditi no za iščekivanje u Isusovo rođenje ne trebaju sumnjati jer će se ono sigurno dogoditi. Poručivši kako im je dano vrijeme kako bi se mogli pripremiti za rođenje Isusovo, za nešto što se ne događa preko noći već je potrebno proći vrijeme Došašća, korak po korak, zornica po zornica te tako dočekati taj trenutak.  Potrebno je promijeniti i očistiti svoje srce jer djela vanka mogu izgledati veličanstveno, a iznutra se može događati nešto potpuno drugačije. Često se događa da se nešto čini samo radi vanjske pohvale, radi onoga što će drugi reći, no sve što se radi potrebno je da dolazi iznutra, iz srca.

Fra Marin je preporučio mladima da iskoriste Došašće kao vrijeme pripreme da se ne dogodi da čekaju zadnji tjedan prije Božića na ispovijedi već da vrijeme priprave iskoriste u potpunosti.

Nakon klanjanja mladi su ostali na kratkom druženju i čašćenju u prostorijama samostana.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!