PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2012/0IMG_1007.JPG

OBJAVLJENO

  • 04.05.2012.

OBJAVIO

  • Ivica Mezei

PREGLEDANO

  • 2533 puta

PODIJELI

Križ iz Siska među mladima u Dubrovniku

U popodnevnom dijelu Susreta mladih Dubrovačke biskupije u subotu 4. svibnja, nakon radionica i zajedničke igre, mladi su imali priliku i za sakrament pomirenja. Poslije pokorničkog bogoslužja i ispovijedi uslijedio je vrhunac biskupijskog susreta, a to je bilo euharistijsko slavlje. U koncelebraciji sa župnicima koji su došli sa svojim mladima, slavlje je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

U propovijedi biskup je kazao mladima, osvrćući se na evanđeoski odlomak o putu u Emaus, da trebaju dopustiti Isusu da uđe u njihov život i da ga prepoznaju u lomljenju kruha. Potaknuo je mlade da, nakon susreta s Uskrslim, pohitaju prema braći i sestrama svjedočeći ga. Također, ohrabrio ih je i kazao im: „Vi ste budućnost Crkve! Ova Crkva računa na vas!“, te ih potaknuo da kao biskupijska zajednica krenu zajedno prema Susretu hrvatske katoličke mladeži koji će se iduće godine održati u Dubrovniku.

Euharistijsko slavlje je animirao biskupijski zbor mladih, a čitali su mladi iz svih dekanata Dubrovačke biskupije. Za prinos darova, mladi su na oltar donijeli i veliki drveni križ kojeg su dobili na posljednjem nacionalnom susretu mladih u Sisku moleći na taj način Gospodina da Bog blagoslovi, pomogne i usmjerava sve pripreme za SHKM u Dubrovniku 2014. godine.

U samoj završnici susreta održan je zabavni program na igralištu Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića. Osim biskupijskog zbora mladih, za zabavu su se pobrinuli i animatori Dubrovačke biskupije koji su svojim skečevima nasmijali i zabavili okupljene mlade. Nastupio je također i mladi reper Mihael Klaić. Ana Marčinko, tajnica Organizacijskog odbora za SHKM u Dubrovniku, pozvala je mlade da se aktivno uključe u pripreme za taj veliki događaj koji očekuje dubrovačku Crkvu iduće godine. Kroz pjesmu, ples i skečeve, mladi Dubrovačke biskupije su još jednom na najbolji mogući način pokazali kako se može u današnjem svijetu zdravo zabavljati.

Šime Zupčić

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!