PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/_img_4259.jpg

OBJAVLJENO

  • 09.01.2014.

OBJAVIO

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 2555 puta

PODIJELI

Don Marin mladima: Tijelo i seksualnost su sveti, Isusovo utjelovljenje to svjedoči!

Prvi molitveni susret „Da se ljubav dogodi“ u novoj godini održan je u četvrtak 9. siječnja u crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku. Kao i obično, na početku je održan kraći nagovor o teologiji tijela bl. Ivana Pavla II. Don Marin Lučić, osvrćući se na Proslov Ivanovog evanđelja u kojem piše da je „Riječ tijelom postala“, kazao je da Riječ Božja treba biti utjelovljena i u životu svakog vjernika, a to znači da treba biti življena. Kazao je da božićno vrijeme koje još traje podsjeća da su i tijelo i seksualnost sveti, a da Isus svojim utjelovljenjem svjedoči tu svetost tijela. Kazao je da Isusovo utjelovljenje potiče ne samo da se seksualnost promatra kao svetu, nego da se i živi kao svetu!

Nakon toga uslijedio je euharistijsko slavlje koje je predvodio don Hrvoje Katušić. U propovijedi je istaknuo važnost da svatko prvo sam sebe zavoli, jer to je put k tome da ga može i netko drugi voljeti. Naglasio je i važnost spoznaje svakog pojedinca da ga Bog voli. Posvjedočio je da je odlučio postati svećenik upravo onda kad je shvatio koliko ga Bog voli, toliko da se „naježio“ od te ljubavi. Kazao je da je potrebno „doživjeti to temeljno iskustvo: Bog me uvijek voli, pa čak i kad sam grešan, jer ja sam njegovo dijete“. Naglasio je da Božja ljubav nije uvjetna, tj. Bog nikad ne kaže „Ja te volim, ako se promijeniš“, nego je njegova ljubav bezuvjetna i takvom uvijek ostaje.

Nakon molitvenog susreta sudionici su na poklon dobili ruže koje su mladi izrađivali u kreativno karitativnim radionicama. Druženje je nastavljeno u Samostanu sv. Klare.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!