PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2019/tfa_7__generacija_2. vikend/46863116942_0d05a4af92_o.jpg

OBJAVLJENO

  • 29.01.2019.

AUTOR

  • Mihaela Crepulja i Marija Papac

PREGLEDANO

  • 744 puta

PODIJELI

Održan drugi vikend sedme temeljne formacije animatora

Drugi vikend temeljne formacije animatora Dubrovačke biskupije održao se od 25. do 27. siječnja. Ovo je sedma generacija animatora, a biskupijsko sjemenište napunilo je čak 40-ak novih polaznika te 20-ak animatora instruktora.

Temu vikenda “Mjesto i pripadnost animatora u zajednici” sudionici su prolazili kroz razna predavanja, radionice, igre i molitve. Kroz sve programe vodili su ih animatori instruktori i specijalci Dubrovačke biskupije, koji svakim novim programom stječu nova iskustva. Zajedno s animatorima u organizaciji je sudjelovala pročelnica Vijeća za mlade Ana Marčinko i generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić. Na nedjeljnom misnom slavlju pridružio im se i biskup Mate Uzinić te svojim dolaskom pokazao koliko je ovakav formativni program bitan za Dubrovačku biskupiju.

Tema drugog vikenda je bila zajednica. Mladi su kroz radionicu „Obitelj“ upoznali s prvom zajednicom kojoj su pripali. Budući da je čovjek stvoren kao društveno biće Bog se odmah na početku pobrinuo da kao takvi pripadamo nekoj zajednici, te kao pripadnici te zajednice trebamo joj pridonositi. Druga zajednica kojoj smo pripali krštenjem je Crkva te kroz istoimenu radionicu mladi su razmišljali o toj zajednici, kako su oni živo kamenje Crkve koje povezuje ljubav tj. sam Isus Krist. Kako bi što bolje pridonijeli toj zajednici mladi su kroz radionicu „Područje djelovanja animatora u zajednici“ upoznavali načine na koji oni mogu, na najbolji način s talentima koje imaju, pridonijeti toj zajednici te su kroz radionicu „Animator kao poslanje“ zaključili da se zajednici Crkva najbolje pridonosi istinskim življenjem svoje vjere.

Euharistijsko slavlje u subotu predvodio je don Hrvoje Katušić, koji  se osvrnuo na pročitano evanđelje te poručio mladima da trebaju biti poput sedamdesetdvojice učenika kojih Isus šalje da navještaju.

Temeljna formacija animatora odvija se u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ureda za mlade HBK te Salezijanske obitelji.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!