PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2019/connected_6_2/photo5971837165786738695.jpg

OBJAVLJENO

  • 07.02.2019.

AUTOR

  • Marija Papac

PREGLEDANO

  • 602 puta

PODIJELI

CONNECTED molitveno bdijenje za mlade

Meditativno bdijenje za mlade, pod nazivom CONNECTED, održano je u srijedu 6. veljače u samostanskoj kapeli sestara Službenica milosrđa na Pilama od 20 do 23 sata. Usprkos sredini ispitnih rokova studenata i svim obavezama srednjoškolaca kapela je bila kroz cijelo vrijeme puna mladih koji žele susresti Gospodina i osjetiti Njegovu ljubav. 


Kroz red glazbe, tekstova i šutnje mladi su razmišljali o sebi i drugima. Koliko stvari danas čine samo radi drugih, kako bi ih netko vidio, kako bi ih zapazili. No, sve više kako bi izgledali bolji u očima drugih pa čak i kada nisu zapravo takvi. Umjesto da daju sebe za druge kako bi bili ispunjeni, kako bi bili blizu Gospodinu.


Nakon bdijenja, kako nalaže tradicija, sestre su mlade počastile čajem i kolačima koje samo one znaju tako dobro praviti.


Na samom početku mladima je predstavljeno djelo Trajnog euharistijskog klanjanja u crkvi sv. Josipa (Ulica od Puča). Svečani početak Trajnog euharistijskog klanjanja započinje na blagdan Gospe Lurdske, 11. veljače u 18 sati, Svetom Misom u crkvi sv. Ignacija nakon koje će uslijediti procesija s presvetim oltarskim sakramentom do crkve sv. Josipa.


CONNECTED je program meditativnog bdijenja za mlade koji se održava jedanput mjesečno srijedom u samostanskoj kapeli sestara Službenica milosrđa koje sestre organiziraju zajedno u suradnji s Vijećem za mlade dubrovačke biskupije.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!