PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2019/72h_2019/dsc_0504.jpg

OBJAVLJENO

  • 18.10.2019.

AUTOR

  • Tekst: Marko Soldo Foto: Mladi Dbk

PREGLEDANO

  • 1021 puta

PODIJELI

Otvorena akcija "72 sata bez kompromisa"

Misom za volontere međunarodne volonterske akcije „72 sata bez kompromisa“ u četvrtak, 17. listopada u crkvi Male braće, dragocjenoj kulturno-umjetničkoj i povijesnoj ostavštini iz vremena Dubrovačke Republike, započela je ova akcija u Dubrovniku. Na spomendan sv. Ignacija Antiohijskog, sveca i mučenika, misno slavlje predvodio je generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić.

 

„Onaj tko hoće život svoj spasiti, onaj koji hoće uživati u životu, onaj koji hoće imati smisla u životu...taj mora drugačije pristupiti životu,“ misli nadahnute Kristovim porukama provlačile su se kroz propovijed mladima koji su na došli započeti 'svoj drugačiji pristup'. Volonteri koji su se odazvali akciji koja sitnim, malenim, individualnim doprinosom vraćat će osmijeh onima u potrebi, onima koji zbog životne situacije zaista žive bez kompromisa.


Nemojmo sakriti svoj život, nemojmo bježati i ljubomorno čuvati svoj život, već kao pšenično zrno koje pada u zemlju, darujmo ga drugima i spasit ćemo život koji poput igre ima svoja pravila i svoju svrhu, cilj i smisao, poručio je generalni vikar. Kako kao u igri pobijediti u životu? Kako ispoštovati ono najbitnije pravilo našega života? Na način da ga dijelimo, odmah sutra, u prvoj akciji i u prvom susretu s braćom i sestrama.


Volonteri koji su prisustvovali misnom slavlju dobili su prve informacije o prvih 24 od 72 sata akcije u kojima će svoju zadaću napraviti bez kompromisa. Pridružili su se tako ostatku Hrvatske koja šestu godinu zaredom beskompromisno djeluje za druge. Ove godine akcija se odvija u 10 gradova i jednoj općini u Hrvatskoj, a završava u nedjelju.

 

U Dubrovniku akciju „72 sata bez kompromisa“ organiziraju Studentski katolički centar Dubrovnik (SKAC_Du) u suradnji s Vijećem za mlade i Caritasom Dubrovačke biskupije. Projekt je, inače, osmišljen i pokrenut prije desetak godina u Njemačkoj s ciljem animiranja mladih i promicanja solidarnosti, zajedništva, kreativnosti i volonterstva.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!