PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2019/i__vikend_8. generacije/49048324097_3f9f47a01c_o.jpg

OBJAVLJENO

  • 11.11.2019.

AUTOR

  • Tekst: Luciana Lonac Foto: Mladi Dbk

PREGLEDANO

  • 1624 puta

PODIJELI

Započela formacija osme generacije animatora

Dubrovačka biskupija započela je s formacijom osme generacije animatora. Prvi susret temeljne formacije osme generacije trajao je od 8. do 10. studenoga, a održavao se u prostorijama Biskupijskog sjemeništa u Dubrovniku. Na prvom vikendu je sudjelovalo oko 50 polaznika među kojima je 6 aktivnih animatora s područja Gabela Polja, mjesne zajednice u blizini Čapljine u Bosni i Hercegovini.

 

Programe je provodilo oko dvadesetero animatora instruktora i specijalaca koji su svojim ranije stečenim znanjem osposobljeni polaznicima održavati radionice. S animatorima je u organizaciji sudjelovala i pročelnica Vijeća za mlade Ana Marčinko te generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić uz vodstvo voditelja formacije Antuna Tomaševića, animatora instruktora Dubrovačke biskupije.

 

Glavna tema prvog vikenda je bila „Animacija: Tko? Što? Zašto?" kojom su se polaznici pobliže upoznali s načinom i razlogom rada animatora. Također su obrađivali teme osobnog razvoja u vjeri te izgradnji pravog kršćanskog identiteta. Uz zabavu, ples, radionice i molitve sudionici su upoznali zajednicu animatora Dubrovačke biskupije i jedan od  načina njihova djelovanja među mladima.

 

Temeljna formacija animatora održava se u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije te Salezijanske obitelji.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!