PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2019/obiteljska__scaron_kola/img-20191118-wa0008.jpg

OBJAVLJENO

  • 19.11.2019.

AUTOR

  • Angelina Tadić i Mladi Dbk

PREGLEDANO

  • 953 puta

PODIJELI

12. Obiteljska škola na temu "Vjera i krize života"

Dvanaesta obiteljska škola Dubrovačke biskupije održana je od 15. do 17. studenog, a otvorio ju je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Na školi je sudjelovalo šezdesetak obitelji iz svih dijelova biskupije, a s djecom škola ima ukupno 200 sudionika.

Predavač na školi je mr. sc. don Pavao Gospodnetić, župnik župe sv. Petar – Supetar, a tema je “Vjera i krize života”. Škola koja se odvija u hotelu Valamar Lacroma na Babinom kuku započela je zazivom Duhu Svetomu, a potom su djeca izvela himnu Obiteljske škole koja je nastala na prošlogodišnjim radionicama. Riječi pozdrava sudionicima uputio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je izrazio nadu kako će sudionici na ovoj školi imati prigodu promišljati o tome kako s Gospodinom rješavati krize i ići dalje. Primijetio je kako je pitanje i to koliko smo sposobni u trenucima krize zazvati Gospodina te doda da ako smo prije krize imali u svom životu Gospodina onda ćemo i u krizi potražiti njegovu pomoć. Naglasio je kako je dobro zajedno se suočavati s krizama u braku i obitelji.

U uvodnom obraćanju predavač Gospodnetić je, govoreći o pojmu krize s kojim se svakodnevno susrećemo na različitim područjima, kazao kako krizu ne treba doživljavati kao nešto negativno što treba što prije proći nego u njoj treba vidjeti priliku za rast i sazrijevanje.

Dok su roditelji slušali predavanja djeca su bila podjeljena po dobnim skupinama. Odgajateljice su pazile na one najmanje vrtićke dobi i s njima razvijale kreativnost kroz razne vježbe. Ostala djeca bila su podjeljena u tri skupine od 1. do 4. razreda osnovne škole, od 5.do 8. razreda i srednjoškolci. Imali su radionice i vježbe koje su im vodili animatori Dubrovačke biskupije.

 Zahvalnim nedjeljnim euharistijskim slavljem 17. listopada, na 3. Svjetski dan siromaha, završila je u Dubrovniku dvanaesta Obiteljska škola. Misu je predslavio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić a predstavnici obitelji zajedno s djecom su animirali liturgijsko slavlje. S biskupom je koncelebrirao predavač na školi mr. sc. don Pavao Gospodnetić, župnik župe sv. Petar iz Supetra na Braču.

Školu organizira Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije na čelu s pročelnikom ujedno i voditeljem škole mr. sc. don Marinkom Šljivićem. Moderatorica otvorenja bila je članica Vijeća Jelena Đuraš Gleđ.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!