PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2019/ii.vikend osme generacije/49162225823_32b7b09158_o.jpg

OBJAVLJENO

  • 03.12.2019.

AUTOR

  • Luciana Lonac

PREGLEDANO

  • 1309 puta

PODIJELI

Održana druga temeljna formacija osme generacije animatora

Drugi  vikend temeljne formacije animatora održao se od 29.studenoga do 1. prosinca u u prostorijama Biskupijskog sjemeništa u Dubrovniku. Uz vodstvo dvadesetakanimatora instruktora i specijalaca, sveukupno pedeset polaznika je obradilo temu „ Mjesto i pripadnost animatora u zajednici”.

 

U ovaj trodnevni program uključene su interaktivne radionice, rad u grupama te molitveni i zabavni programi koje organiziraju i osmišljavaju animatori instruktori i specijalci, a sve to pod vodstvom animatora instruktora Dubrovačke biskupije Antuna Tomaševića. Kroz radionice su sudionici mogli obratiti pažnju na sve zajednice kojima pripadaju poput obitelji i Crkve te kako kroz te zajednice mogu djelovati kao animatori. Također osvrnuli su se na poslanje animatora i kako kroz zajednicu dođi do suglasja, čak i kada im se mišljenja ne podudaraju.

 

U subotu na blagdan svetog Andrije misno slavlje predvodio je generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić. Tumačeći evanđelje prenio im je poruku o tome kako svaki apostol u jednom trenutku života u potpunosti odluči sve ostaviti za viši cilj, tj. kako bi slijedio Krista.

 

Prvu nedjelju Došašća, a ujedno i početak nove liturgijske godine obilježili su euharistijskim slavljem koje je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Biskup se u propovijedi osvrnuo na živote mladih svetaca koji su odlučili svojim životom svjedočili vjeru. Također je mlade potaknuo da se trude razumjeti i na kraju prihvatiti Božju volju u njihovim životima.

 

Temeljna formacija animatora održava se u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Salezijanske obitelji te Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!