PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

specka_2020/nova__5_.jpg

OBJAVLJENO

  • 09.01.2020.

AUTOR

  • Luciana Lonac

PREGLEDANO

  • 1466 puta

PODIJELI

Dubrovačka biskupija bogatija za dvadeset i troje specijaliziranih animatora

Dubrovačka biskupija bogatija za dvadeset i troje specijaliziranih animatora

Sedma opća specijalizacija animatora Dubrovačke biskupije održala se od 2. siječnja do 8. siječnja 2020. godine u Biskupijskom sjemeništu. Na programu je prisustvovalo dvadeset i troje sudionika koji su završili jednogodišnju temeljnu formaciju animatora. Uz vodstvo Antuna Tomaševića animatora instruktora, tridesetak animatora je osmišljavalo, vodilo i realiziralo program specijalizacije.

Tijekom sedam dana polaznici su kroz interaktivne i predavačke radionice, igre, ples, glumu i druženje učili o načinima na koje mogu animirati mlade na svojoj župi ili u projektima na razini biskupije. Imali su priliku upoznati se s oblicima rada s mladima i načinom djelovanja animatora u Dubrovačkoj biskupiji. Također stjecali su znanja o načinu organizacije, timskom radu te radu s različitim dobnim skupinama.Svakog dana su imali priliku za ispovijed i razgovor s duhovnikom te svakodnevna euharistijska slavlja koja bi svakoga dana predvodio drugi svećenik.  Na raspolaganju mladima su bili dvojica mladomisnika, don Robert Karačić, kapelan župe sv. Mihajla u Lapadu, don Tonći Ante Prizmić, kapelan župe sv. Petra na Boninovu. Uz mladomisnike tu su bili i don Josip Lebo, ravnatelj Biskupijske klasične gimnazije te don Hrvoje Katušić, generalni vikar Dubrovačke biskupije.

Posljednjega dana euharistijsko slavlje je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić u koncelebraciji s generalnim vikarom don Hrvojem Katušićem te mladomisnikom don Robertom Karačićem. Biskup je mladima poručio  kako je bit kršćanskog vjerovanja da je Bog ljubav te da je to temeljna razlika između kršćanstva i ostalih religija. Kazao je kako Bog baš kroz Sina ljubi te naglasio da je Njegova ljubav sveprisutna i nije uvjetovana njihovim sposobnostima i količinom truda koju ulažu u svoje animatorsko djelovanje. Daje primjer čuda umnažanja u kojem je dječak koji je dao svojih pet ječmenih kruhova i dvije ribe na raspolaganje Isusu, zapravo pokazao da ako sebe i svoje talente daju Isusu na raspolaganje, može se utoliti duhovna glad društva. Time Isus pokazuje da su i oni potrebnikako bi se ljubav umnažala. Pročelnica Vijeća za mlade Ana Marčinko novim animatorima specijalcima je poručila kako su sada postali članovi animatorske obitelji te kako je ovo tek početak. Na završetku misnog slavlja  biskup je polaznicima dodijelio  certifikate.

Novi animatori specijalci Dubrovačke biskupije su : Ivana Andričić, Petra Bosnić, Petra Bošković, Jelena Car, Antea Ćorić, Maja Daničić, Karla Gabrieri, Josipa Jukić, Jelena Kordić, Ana Kovačić, Lucija Kušar, Marin Martić, Marinea Martić, Ena Martinović, Matiana Matana, Anna Miletić , Mauro Mratinović, Marija Mustapić, Ana Nikše, Lucija Rašić, Ilar Savinović, Nikolina Šilježar te Nikolina Tomaš.

 

Short URL:



U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!