PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

_dsc0182-2.jpg

OBJAVLJENO

  • 14.02.2020.

AUTOR

  • Tekst: Keti Laptalo i Lorena Grljević / Foto: Marijana Bušković

PREGLEDANO

  • 588 puta

PODIJELI

Animatorski zabavni program uoči Valentinova


U četvrtak 13. veljače 2020. godine, animatori Dubrovačke biskupije su organizirali program uoči najromantičnijeg dana u godini – Valentinova. Zabavni program „yoU LOVe LJUBAVI/ na animatorski način“ održan je u dvorani Ivana Pavla II. u bivšem samostanu sv. Klare.

Prije početka samog programa slavljeno je euharistijsko slavlje koje je predvodio generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić. Tema mise je bila „Da se ljubav dogodi”. U propovijedi don Hrvoje je govorio o osjećajima koje ljubav izaziva kod čovjeka, kako lakše obavljamo sve obveze i kako smo sretniji kad volimo i kad smo voljeni. Objašnjava da je Gospodinu bitno da naša radost bude potpuna, a ona će biti potpuna onda kada budemo ispunjeni mirom i ljubavlju i to je ono što nas treba pokretati. Propovijeda o Isusu koji govori da je Bog poput vinogradara čiji je zadatak brinuti se o svojoj lozi. Njegova loza smo mi koji trebamo ljubiti druge jer kako kaže don Hrvoje: „Veće ljubavi nema od one koju položiš za svoje prijatelje.” Euharistijsko slavlje je uveličao VIS IHTIS sa Župe sv. Petra „Boninovo“.

Program je započeo autorskom pjesmom „Sati, dani, godine“, dubrovačkog benda Dapal u izvedbi dvaju članova benda Karle Gabrieri i Roka Grileca. Program se sastojao od skečeva koji su pratili odnos ljubavnog para od njihovog upoznavanja pa sve do zajedničkog života u braku. Za sve mlade koji do tada još uvijek nisu pronašli svoju bolju polovicu, organizirana je igra pod nazivom „Srcolovka“. U svakoj Srcolovki sudjeluje jedan sudonik (ili sudionica) i 3 kandidatkinje (ili kandidata). Voditelj postavlja pitanja kandidatima, a sudionik po odgovorima kandidata zaključuje koja mu se osoba najviše sviđa. Potom sudionik odabire jednog od tri kandidata. Organizatori su „paru“ osigurali poklon-bon u ugostiteljskim objekatima „Fontana“ i „Pizzeria Uno“ kao priliku za prvi spoj. Sveukupno su održane tri Srcolovke tijekom večeri. Program je završio „Molitvom za ljubav“.

Program „yoU LOVe LJUBAVI/ na animatorski način“ je proveden u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!