PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

_dsc0167.jpg

OBJAVLJENO

  • 26.02.2020.

AUTOR

  • Tekst: Luciana Lonac / Foto: Mladidbk

PREGLEDANO

  • 329 puta

PODIJELI

Održan treći vikend temeljne formacije animatora osme generacije

Treći vikend temeljne formacije animatora osme generacije se održavao od 21. do 23. veljače u prostorijama Biskupijskog sjemeništa. Na vikendu je ukupno sudjelovalo četrdeset šest polaznika škole animatora i dvadeset dvoje animatora instruktora i specijalaca Dubrovačke biskupije koji su vodili i osmišljavali programe vikenda.

Tema ovog vikenda bila je „Rad u grupi“. Tijekom interaktivnih radionica i predavanja  sudionici su se susreli s radom u manjim grupama, s teorijom dinamike i strukture grupe te savjetima kako da postanu uspješni voditelji grupa. Neizostavan dio vikenda jest zabavni program koji uključuje razne igre, plesove i veselu večer. Na vikendu su ponovo sudjelovali mladi animatori iz Župe Gabela Polja, mjesne zajednice u blizini Čapljine u Bosni i Hercegovini.

Subotnje i nedjeljno misno slavlje predvodio je generalni vikar Dubroavčke biskupije don Hrvoje Katušić. Osvrnuvši se na subotnje evanđelje don Hrvoje spominje proroka Jonu i njegov pokušaj da se odupre Božjem pozivu. U evanđelju Isus Petra naziva sinom Joninim misleći na njihove sličnosti u tome da se obojica odupiru Bogu. Također je potaknuo je mlade na razmišljanje o tome prepoznaje li se njihova vjera izvan animatorskog rada. Na nedjeljnoj propovijedi don Hrvoje naglašava novost kršćanstva u odnosu na ostale religije, a to je ljubav prema neprijateljima. Nadovezuje se na čitanje od prošle nedjelje te naglašuje važnost izmirenja.

Temeljna formacija animatora održava se u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije te Salezijanske obitelji.

 

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!