PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2020/mljetovanje/naslovna.jpg

OBJAVLJENO

  • 16.06.2020.

AUTOR

  • M.P.

PREGLEDANO

  • 10646 puta

PODIJELI

PRIJAVE mljetovanje 2020!

IZAZOV: 
Guštaš šetati kroz netaknutu prirodu? Spreman si tjedan dana spavati u prirodi, tijekom dana dobro se oznojiti čisteći maslinik zarobljen već 50 godina dračom, korovom i stablima, a nakon rada guštati u prekrasnom Mljetskom moru? Uz to si otvoren upoznati druge vršnjake jednako hrabre i otvorene izazovima? I što je najvažnije ne bojiš se susresti sa samim sobom, upoznati se bolje kroz večernje kateheze i duhovnu pratnju? Ako se osjećaš spreman na ovaj izazov, čekamo te!

mljetovanje 2020 
- duhovno edukativno ekološki program na otoku Mljetu za mlade od 20 do 35 godina

OPIS: 
Program je zamišljen kao duhovno edukativni program za mlade s naglaskom na ekologiju i kršćansku meditaciju. Radni dio programa odnosit će se na ekologiju, čišćenje i obnovu u potpunosti zapuštenih starih maslinika. Program okuplja ukupno 300 mladih u šest termina.

RIZICI:  

Na koncu tjedna izražena je opasnost snažne fizičke i emotivne navezanosti na prekrasnu prirodu i more otoka Mljeta.

LOKACIJA:  

Program se odvija u uvali Bobovište u blizini Polača na otoku Mljetu.

TERMINI: 

19.07. - 25.07. (predtermin)
26.07. - 01.08.
02.08. - 08.08.
09.08. - 15.08.
16.08. - 22.08.
23.08. - 29.08.

*Na predtermin se mogu prijaviti oni koji su već bili na Mljetovanju
Prijave na 

NAPOMENE:
Kako bismo zajednički stvorili mali ekološki raj na Mljetu na ovom programu radna dimenzija nije simbolična. Veličina zapuštenog maslinika je oko 20.000 m2. Tako da je ovo ozbiljan zajednički projekt stvarnog suživota s prirodom. Mi prirodi darujemo svoje vrijeme i sposobnosti a priroda nama daruje svježinu i ljepotu onog iskonskog pravoga života. Zbog ovoga se od sudionika uz hrabrost za život u prirodi tjedan dana očekuje i ozbiljna spremnost na fizički rad.

Zbog karaktera programa molimo vas da nas prethodno kontaktirate ako:
• imate posebnu prehranu
• patite od epilepsije, dijabetesa, celijakije, Chronove bolesti
• ste alergični na ubode insekata i prašinu
• ste skloni malaksalosti, sunčanici
• ne znate plivati

Sudjelovanje na programu se ne plaća. Potrebno je računati na troškove hrane koji kroz tjedan dana iznose oko 400 KN.

REKLI SU O mljetovanju: 
Mjesto gdje je najljepši izlazak sunca, gdje spoznaš zapravo koliko je malo potrebno da čovjek bude sretan i zadovoljan. (Gabrijela)

Ovo je iskustvo koje vas može naučiti mnogo toga. Od toga koliko ste navezani na stvari koje imate kod svoje kuće, a uzimate zdravo za gotovo. Tamo shvatite koliko vam malo treba da bi bili sretni. (Filip)

Mljetovanje je odlična prilika za sve koji žele napuniti svoje baterije u duhovnom i fizičkom smislu, koji žele nakon iscrpne godine ponovno doći do sebe, okružiti se s dobrim pozitivnim i iskrenim ljudima, doživjeti nešto više, koji ne žele požaliti kako su potratili svoje praznike jer u svakom slučaju uvijek se dobije više nego što možete očekivati. (Matea)

Vrlo kvalitetno provedeno vrijeme, upoznavanje različitih ljudi s istim ciljem, duhovni odmor. (Ivan)

DOLAZAK: 
Svi termini započinju s programom u nedjelju popodne, tako da je potrebno doći na otok Mljet do 14 sati. Tri su mogućnosti dolaska.

1- Dolazak preko Splita
Ovo je najbrža i najjeftinija opcija za sve koji žive sjeverno od Splita. Autobusom dođete do Splita (vozni red). Ispred kolodvora imate katamaran "Krilo" koji kreće u 7:40 iz Splita do Mljeta (luka Pomena) i u 7:30 iz Splita do Mljeta (luka Sobra). Cijena povratne karte za katamaran je 280 kn. Katamaran ima ograničen broj mjesta stoga ih je potrebno unaprijed rezervirati (link za rezervaciju). Po dolasku na Mljet kombi će vas čekati i prevesti do mjesta gdje se održava program.

2- Dolazak preko Pelješca
Ukoliko dolazite automobilom ili kombijem trebate doći do luke Prapratno na Pelješcu (Google maps lokacija), tamo možete ostaviti auto i idete na trajekt koji vozi Sobru na otoku Mljetu (red plovidbe). U Sobri je potrebno biti do 13 sati kada će vas kombi prebaciti do mjesta održavanja programa. Cijena povratne karte za trajekt je 48 kn. Nije potrebna prethodna rezervacija.

3- Dolazak preko Dubrovnika
U Dubrovnik možete doći autobusom (vozni red). U blizini kolodvora je luka iz koje u nedjelju jutro u 9:15 plovi katamaran "Nona Ana" za Mljet (red plovidbe). Potrebno je iskrcati se u Polačama na Mljetu. Cijena povratne karte je 140 KN. Potrebno je kupiti kartu barem sat vremena ranije zbog čestih gužvi. U Polačama ćemo vas pokupiti kombijem oko 11 sati i odvesti do Bobovišta.

ODLAZAK: 
Program završava ručkom u subotu.
Povratna linija za Split - katamaran iz Pomene u 17:50, stiže u 20:55.
Povratna linija za Pelješac - trajekt iz Sobre u 19:00, stiže u 19:45.
Povratna linija za Dubrovnik - katamaran iz Polača u 16:55, stiže u 18:35.

ORGANIZACIJA: 
Program se održava u organizaciji udruge SKAC_DU. Kontakt skac.du@gmail.com

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!