PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2020/skacov_6. rođendan/_dsc0052.jpg

OBJAVLJENO

  • 15.07.2020.

AUTOR

  • tekst: L. L. / foto:mladidbk

PREGLEDANO

  • 678 puta

PODIJELI

Proslava šestog rođendana Studentskog katoličkog centra Dubrovnik

Studentski katolički centar Dubrovnik (SKAC_DU) je u utorak, 14. srpnja 2020. g. proslavio svoj šesti rođendan u novom prostoru na adresi Kovačka, 8 u Starom Gradu u Dubrovniku. Prije otvaranja novog prostora, održano je euharistijsko slavlje koje je predvodio biskup Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić uz koncelebraciju generalnog vikara Dubrovačke biskupije Hrvoje Katušića i don Tonćija Prizmića.

Osvrnuvši se na prvo čitanje, biskup je naglasio kako kršćani često toliko osuđuju ljude zbog njihovih grijeha da ne mogu u njima prepoznati Krista. „Ne smijete pokušavati gledati sebe kao neke koji su izdvojeni, izabrani i druge isključivati. Jer ako se to dogodi, isključit ćete Isusa.“ poručio je biskup Mate. Potaknuo ih je da budu otvoreni prema svima jer su oni dio SKAC-a da bi mogli druge približavati Isusu.¸

SKAC_DU je neprofitna udruga civilnog društva koju vode mladi vjernici laici, a bavi se mladima u duhu kršćanskog svjetonazora, s posebnim naglaskom na studente. Djeluje na području grada Dubrovnika i Dubrovačke biskupije. SKAC je glavni organizator mnogih programa za mlade. Neki od njih su M-ljetovanje, 72 sata bez kompromisa, Advent u SKAC-u i SQUIZzz. Također sudjeluje u svih projektima Vijeća za mlade i Caritasa Dubrovačke biskupije. SKAC_DU trenutno ima tridesetak aktivnih članova i sto pedeset redovnih i izvanrednih volontera. Predsjednik Udruge je Tomislav Tomičić.

Na samom početku biskup je blagoslovio novi prostor SKAC-a koji će služiti za okupljanja i druženja. Nakon čašćenja, tajnica Marija Papac uručila je zahvalnice za doprinos radu i razvoju Udruge biskupu Dubrovačke biskupije mons. Mati Uziniću, generalnom vikaru Dubrovačke biskupije Hrvoju Katušiću, Katoličkom klubu mladih Boninovo, Klubu mladih Mihajlo, Dubrovačkom caritasu, Vaterpolskom klubu Gusar, Centru za rehabilitaciju Josipovac, Pekari Rusici i ribarnici ORKA d.o.o.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!