PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2020/tfa_8.generacija/photo_2020-10-26_17-03-49.jpg

OBJAVLJENO

  • 26.10.2020.

AUTOR

  • tekst: L.L. /foto: Mladidbk

PREGLEDANO

  • 279 puta

PODIJELI

Održan četvrti vikend TFA Dubrovačke biskupije

Četvrti vikend temeljne formacije animatora 8. generacije Dubrovačke biskupije održao se od 23. do 25. listopada 2020. godine u Biskupijskom sjemeništu u Dubrovniku. Sudionici su ovim vikendom završili temeljnu formaciju animatora, nakon koje slijedi opća specijalizacija animatora.


Na programu je sveukupno sudjelovao trideset i jedan sudionik i trinaest animatora instruktora i specijalaca. Voditeljima se pridružila pročelnica Vijeća za mlade Ana Marčinko. Zbog trenutne epidemioloske situacije sudionici su imali mogućnost pratiti program on-line ili uživo u sjemeništu (pet malih grupa online i dvije male grupe uživo).


Na četvrtom vikendu je naglasak bio na duhovnoj dimenziji animatorstva. Obrađivale su se teme kao što su predrasude, evangelizacija te važnost i smisao molitve. Program je započeo u petak navečer uvodnim pozdravom putem videopoziva. Sudionici su u subotu imali rad u malim grupama, večernju misu i klanjanje uz mogućnost ispovijedi. Nedjeljnu misu je predvodio generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić. „Ljubi Boga tako što ljubiš bližnjega. Ako si to nisi shvatio, propustio si bit.“ poručuje don Hrvoje tumačeći nedjeljno čitanje. Objašnjava kako Isusa nisu prestrašile prijetnje farizeja i pismoznanaca zbog nepoštivanja židovskih običaja i zapovijedi jer je znao da to nije smisao vjerovanja. Naglasio je kako se vjera treba temeljiti na osbnom odnosu s Bogom, a ne na formalizmu.

Temeljna formacija animatora održava se u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije te Salezijanske obitelji. 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!